Alle geheimen van 250 biersoorten onthuld

Alle geheimen van 250 biersoorten onthuld

27/09/2018

Een pintje dat smaakt... Nietwaar? Maar waarom smaakt het ene beter dan het andere? Miguel Roncoroni en Kevin Verstrepen schreven een unieke encyclopedie waarin 250 verschillende biersoorten nauwkeurig worden voorgesteld. Een boek vol wist-je-datjes, dat alle geheimen van de bieren onthult. Hieronder lees je alvast alle geheimen van drie heerlijke biertjes uit het boek.

1. Omer

Omer is een blond biertje van 8,0% vol. en wordt gebrouwen in Brouwerij Omer Vander Ghinste. Naast Omer maakt de brouwerij ook Kriek des Jacobins en LeFort. Maar wist je dat Omer een toets bevat van verse appels? En dat het biertje qua smakenpallet eerder naar de bittere kant neigt, wat gepaard gaat met citrus- en kruidenaroma's? Deze combinatie van smaken zorgen ervoor dat Omer warm en droog aanvoelt in de mond. Het is een ideaal biertje voor iemand die van een pittige smaak houdt.

2. Pauwel Kwak

Pauwel Kwak is een Oost-Vlaams biertje, gebrouwen door Brouwerij Bosteels, met een alcoholgehalte van 8,4%. Het geheim van de Pauwel Kwak is de combinatie van banaan met butterscotch. De speciale combinatie van mouttoetsen, zoetheid en het alcoholgehalte komt goed tot zijn recht en zorgt voor een heerlijke smaak in de mond. Net als alle Kwak-bieren wordt ook deze geserveerd in een Kwak-glas. Wanneer je te snel uit het glas drinkt krijg je letterlijk een kwak bier in je gezicht.

3. Liefmans Kriek Brut

Liefmans Kriek Brut wordt gebrouwen in Brouwerij Liefmans in Oudenaarde. Deze brouwerij kent een heel lange geschiedenis. De kriekbieren hebben we aan Rosa Merckx te danken. Zij was een van de eerste vrouwelijke brouwers. Het geheim van Liefmans Kriek Brut is de combinatie van tal van fruitaroma's, zoals aardbeien, maraskinokersen en vijgen. Door deze combinatie heeft het biertje eerder een zoetzuur palet met een smaak van colalolly's en kersenbubblegum. Liefmans Kriek Brut is een bier voor echte zoetemondjes.

Belgisch bier: getest en geproefd

Kevin Verstrepen, Miguel Roncoroni

Een unieke encyclopedie, vol smaak- en aromaprofielen, chemische analyses en handige grafieken.

Belgische bieren zijn wereldberoemd, en volledig terecht. Ieder van ons is ermee bekend en velen onder ons hebben heel wat bieren zelfs al uitgeprobeerd. Maar hoe smaken deze bieren nu eigenlijk echt?

Professor Kevin Verstrepen en Doctor Miguel Roncoroni namen 250 bieren op de proef in hun lab aan het Instituut voor Bieronderzoek van de KU Leuven en het VIB Centrum voor Microbiologie. Uit deze exclusieve dataset werd voor het eerst een complete atlas van Belgische bieren samengesteld, een smaakwijzer die toont hoe elk bier zich verhoudt tot andere bieren en die elke lezer aanmoedigt om nieuwe bieren te ontdekken op basis van overeenkomsten met persoonlijke favorieten.

€ 25,99 | Kijk het boek in | Meer info