Al een plan voor 2022? Plan jouw energie!

Al een plan voor 2022? Plan jouw energie!

11/01/2022

Alweer een nieuw jaar! Halleluja, denk je dit keer misschien wel. Zeker na bijna 2 jaar COVID-19. Twee jaar van enorme flexibiliteit, een periode waarin onze survivalmodus wel echt veel heeft aangestaan. Hoe kunnen we in zo’n pittige tijden de leiding blijven nemen over onze energie? Met als doel: minder overleven, meer leven! Een nieuw jaar is typisch een perfect moment om hier eens bij stil te staan en nieuwe voornemens te maken. Wie weet, is 2022 wel het jaar waarin je jouw agenda (nog/weer) meer leert plannen volgens jouw energie? Wat stroomt, meer actief gaan inplannen. Wat niet stroomt, sneller durven loslaten.

 

Snel gezegd, maar hoe gedaan? Je kan deze oefening heel groots aanpakken, maar het kan ook klein. Meer nog, duurzame groei zit vaak in de discipline van kleine, nieuwe gewoontes.

Daar wil Mijn Energieplanner graag bij helpen dankzij een kort en vast invul ochtend- en avondritueel. Door elke dag even in te checken met jezelf, te voelen waar je staat en waar je naartoe wil, kan je jezelf al enorm ver brengen.

Plan dus je energie elke dag weer. Je zal zien, het werkt als magie. Eén stap wordt een volgende en voor je het weet, geraak je verder dan je denkt.

Vergis je niet. Het vraagt nog altijd moed en kracht van jou. Nee zeggen tegen wat je niet vooruithelpt, terwijl dat de gemiddelde mens daar wel in mee gaat of dat van jou verwacht. Ja zeggen aan wat je echt vervult, en het comfort te leren ontvangen. Nog al te vaak voelt het oncomfortabele en de pijn beter en meer vertrouwd. Dat is ook ok. Zolang het maar jouw keuze is. Het is immers jouw leven, jouw energie.  

 

Laat Mijn Energieplanner vooral een facilitator zijn van een eerlijke innerlijke dialoog, van kleine experimentjes… Een facilitator van jouw levensenergie. Want leven wil geleefd worden. Energie wil stromen. Plan dus bewust je energie, elke dag opnieuw!

Voor wie graag even de tijd neemt voor een groter plan 2022, ga onderaan deze pagina alvast aan de slag. Ook leuk om samen te doen met je familie en vrienden.

Geniet ervan, en vind vooral je adem!

 
Mijn energieplanner
Leen Adams, Karolien Emmers

 
Tien minuten per dag: meer heb je niet nodig om even op adem te komen en beter voor jezelf - en dus ook voor anderen - te zorgen.