6 tips om de speelhoek in huis netjes te houden!

6 tips om de speelhoek in huis netjes te houden!

03/05/2019

In Het opruimboek voor mijn gezin gaat opruimcoach Tina Favache stap per stap aan de slag en geeft ze per ruimte een planning en tips om tot een perfect resultaat te komen. We onthullen alvast enkele van haar tips om de speelhoek netjes te houden.

1. Heb je niet voldoende ruimte om al het speelgoed geordend te plaatsen, dan kun je een doorschuifpatroon invoeren. Zo bied je afwisselend om de 3 à 4 weken een ander thema of andere groep aan. Dit zorgt ervoor dat je niet te veel speelgoed op één plaats hebt, en dat je kind door de afwisseling toch geprikkeld blijft om te ontdekken.

 

2. Grote stukken wegzetten op zolder of in de kelder is een klassieke fout. Deze zijn uit het zicht en worden vergeten. Meestal komen ze pas jaren later uit hun opslagplaats en tegen die tijd zijn je kinderen er te oud voor. Overweeg dus deze uit te lenen aan familie of vrienden. Zo blijven ze in gebruik en dit is altijd een leuke reden om eens op visite te gaan en samen met dat speelgoed te spelen.

3. Houd het beperkt in het aantal knuffels. Geef die boodschap ook door aan familie en vrienden. Pas de regel toe: een nieuwe knuffel erin, is een oude knuffel eruit.

 

4. Je kunt als ouder ook een goed afgesloten doosje maken met grimeermateriaal. Zo is dit zichtbaar voor de kinderen, maar moeten ze er bij gebruik naar komen vragen. De doos kan het best stevig worden afgesloten, enerzijds om te voorkomen dat er materiaal uit zou lopen. Anderzijds is het raadzaam om een oogje in het zeil te houden wanneer je (kleinere) kinderen willen experimenteren. Je weet immers nooit wat die kinderhandjes met al die mooie kleurtjes gaan uitrichten.

 

5. Maskers zijn meestal niet echt heel stevig en raken gemakkelijk beschadigd in een verkleedkoffer. Daarom is het handig deze bijvoorbeeld in een schoenendoos te doen.

 

6. Voor boeken die voorgelezen worden op de slaapkamer kun je het systeem toepassen dat als het boek eenmaal uitgelezen is, dit in de doos terechtkomt en er een ander boek op de boekenplank mag staan.

 

Zin om jouw huis aan te pakken en van start te gaan? Tina zorgt met Het opruimboek voor mijn gezin dat je gestructureerd te werk gaat en het volhoudt!

Het opruimboek voor mijn gezin

Tina Favache

Praktisch werkboek om meteen mee aan de slag te gaan

Hoe schep je orde in je handtas? Hoe krijg je de meeste spullen in de rugzak van zoonlief? Hoe zorg je ervoor dat de ruimte in de speelkamer optimaal gebruikt wordt?

In dit praktische werkboek vind je het antwoord op al jouw opruimvragen om met het hele gezin het huis netjes te houden. In ieder hoofdstuk wordt een andere woonruimte onder handen genomen.

€ 15,99 | Meer info | Kijk het boek in