6 pluspunten bij het geven van borstvoeding

6 pluspunten bij het geven van borstvoeding

07/08/2017

Ben je zwanger en weet je nog niet goed wat je wilt doen: borstvoeding of een flesje geven? Er is maar één persoon die op deze vraag kan antwoorden, en dat ben jijzelf. Maar, in het licht van de Wereld Borstvoedingsweek, kunnen we je wel een aantal voordelen meegeven die verbonden zijn aan het geven van borstvoeding.

1. Moedermelk is op maat gemaakt voor jouw baby

De samenstelling van je melk verandert naargelang de behoeften van je spruit. Het moment van de dag, de leeftijd van je kindje... Ben je bijvoorbeeld te vroeg bevallen, dan zal je melk meer eiwitten en beschermende stoffen bevatten om je kwetsbare baby nog extra te ondersteunen.

2. Moedermelk + afweerstoffen

Moedermelk bevat ook heel wat afweerstoffen die je baby beschermen tegen allerhande infecties en ziektes.

3. Borstvoeding geven is erg praktisch

Je moedermelk heb je altijd bij je, klaar en op de juiste temperatuur. Het is ook hygënisch en gratis.

 

4. Pro's voor mama

Er zijn ook medische pluspunten voor jezelf als mama. Borstvoeding zorgt voor een sneller herstel van je baarmoeder. Bovendien verkleint de kans op postnatale bloedingen en depressie.

5. Sneller op pre-zwangerschapsgewicht

Borstvoeding geven kost energie, zo'n 500 calorieën per dag. Dat betekent dat je vetreserves snel zullen slinken!

6. Een goed gevoel

Borstvoeding geven bezorgt je een goed gevoel. Er komen endorfines en oxytocine vrij. Die zorgen voor een relaxerend en goed gevoel, zowel bij jezelf als bij de baby.

De 100 meest gestelde vragen over borstvoeding

Eva & Martine Boonen

Een eerlijk en praktisch boek over borstvoeding
 

Je goed informeren en voorbereid zijn, is cruciaal voor het slagen van borstvoeding. Veel problemen zijn simpel te vermijden of gemakkelijk op te lossen. Dit boek wil moeders eerlijke en praktische informatie geven, en een antwoord bieden op de 100 meest gestelde vragen rond borstvoeding. Hoe leg je je kindje het beste aan? Hoe weet je dat je baby drinkt? Hoe vermijd je tepelkloven en borstontstekingen? Wat doe je als je toch een borstontsteking krijgt? Hoe kolf je het beste moedermelk, en hoe kun je dat bewaren? Met tips van experts, grappige anekdotes en ontroerende verhalen.

€ 17,99 | Meer info | Bestel hier