5 tips voor mooie vakantiefoto's

5 tips voor mooie vakantiefoto's

22/08/2019

Ga je er nog even tussenuit vooraleer de zomer voorbij is? Of het in de bergen is of op het strand, een verandering van omgeving zal je vast nieuwe inspiratie en creativiteit geven. Met deze handige tips maak jij de mooiste vakantiefoto’s!

1. Zet je fotobril op

Bekijk je vakantiebestemming met een fotografisch oog. Let op opvallende details zoals kleuren, reflecties, licht, karakteristieke lokale bewoners en interessante locaties om foto’s te maken.

2. Weet waar je naartoe wil

Op Instagram of Pinterest kun je vooraf wat research doen voor de mooiste fotospots van jouw bestemming. Zo weet je precies waar je moet zijn voor het beste uitzicht of een authentiek dorpsplein.

3. Ken de beperkingen van je smartphonecamera

Inzoomen is bijvoorbeeld niet altijd handig, dus verwacht geen topfoto’s tijdens een safari waar de dieren alleen van ver te zien zijn, of een close-upportret van een local als je niet dichtbij kunt komen.

4. Sta vroeg op

Het licht, de zon en de sfeer zullen je de mooiste foto’s opleveren, zonder al te veel drukte in beeld. Houd een mooi plekje desnoods in gedachten en ga er op een later moment naar terug.

5. Geef jezelf een opdracht

Ga je op pad, maar heb je geen idee wat te fotograferen? Geef jezelf dan een opdracht. Met een thema in je achterhoofd ga je namelijk heel anders naar de omgeving kijken. Fotografeer die dag alleen dingen met een blauwe kleur, een ronde vorm, of maak enkel portretten. Je zult verrast zijn van de hoeveelheid mooie plaatjes die je dan tegenkomt! 

Smartphotos

Maak de mooiste foto's om te delen

Ken je dat: een smartphone vol foto's die bewogen zijn, of scheef? Of nog erger: saaie plaatjes waar je zonder gevoel aan voorbij scrolt? Dat kan anders.

Leer hoe je je dagelijkse smartphone kiekjes kunt veranderen in kwalitatieve foto's. Elke bladzijde geeft nieuwe inspiratie om je foto's mooier en interessanter te maken en met een ander oog naar je omgeving te kijken. De smartphone camera heb je al op zak, nu alleen nog de tools om eruit te halen wat erin zit.

Een herziene editie met de nieuwste apps en toestellen.

> Kom meer te weten over dit boek