5 tips van Rani voor een lekker en gezond leven

5 tips van Rani voor een lekker en gezond leven

18/01/2019

Een huishouden runnen, het is geen makkie. Zeker niet als beide partners werken, als je alleenstaande ouder bent of een nieuw-samengesteld gezin hebt waar je soms met 2 en andere keren met 7 bent. Rani Deconinck, zelf drukbezette mama, inspireert met haar boek ‘Goed Plan!’.

1. Rani raadt aan een weekoverzicht te maken. Dat blijft overzichtelijk en werkbaar.Leg de agenda van alle gezinsleden samen én giet in de weekplanning. Trainingen, hobby’s, vergaderingen of examens? Ze worden aangeduid. Vergeet ook de vakanties niet aan te duiden ;-)

2. Maak het jezelf makkelijk en maak je boodschappenlijst voor de hele week op. Houd rekening met wie wanneer thuis is en plan nu al het menu. Rode kool met worst als de kinderen er zijn, een gepocheerd eitje voor jou alleen, veggie als je dochter er is of mosselen voor jullie twee. Doe op de minder drukke dagen je boodschappen ineens voor de hele week.

3. Slim is om vaste boodschappen online te bestellen en af te halen: pure tijdswinst én misschien wel goedkoper omdat je niks extra meebrengt. Zo koop je nog enkel wat extra nodig is voor het weekmenu.

4. Kook op een vrije dag extra porties en vries in. Per één, per twee of per vier: kies wat in jullie geval best uitkomt.

5. Hou rekening met seizoensproducten. Het maakt je boodschappen makkelijker, gezonder en goedkoper. In Goed Plan! vind je per seizoen een handig overzicht. 

Goed Plan!

Rani De Coninck

Meer tijd om te genieten dankzij een goed plan!

Lange tijd was koken voor Rani het simpele antwoord op de vraag 'Wat eten we vandaag?'. Iets dat ze beperkte tot het meest noodzakelijke of uitstelde tot ze er met het mes op de keel en dik tegen haar goesting aan begon. Een instantbeslissing waarop vaak instantboodschappen volgden voor het instantavondmaal.

Maar die lastminuteaanpak werkte niet. Gezond, lekker en vers eten is belangrijk voor Rani, maar hoe pak je dat aan als moeder van drie met een drukke job? Ze besliste om het roer helemaal om te gooien en begon wekelijks een 'goed plan' op te stellen. Dat plan deelt ze nu met ons!

Goed Plan is geen kookboek, maar een boek over kookplezier en inspiratie in de keuken. Rani deelt haar passie voor eten, koken en plannen. Want dankzij een goed plan, houd je meer tijd over om te genieten!

€ 25,99 | Kijk hier het boek in | Meer info