5 tips om je sociale media een boost te geven

5 tips om je sociale media een boost te geven

01/02/2018

Clouds of Fashion begon als een modeblog, maar groeide al snel uit tot een succesvolle onderneming met meerdere winkels. Door een flinke dosis girlpower wist oprichtster laurentine Van Landeghem haar eigen merk uit te bouwen met een trouwe community. De jonge onderneemster heeft al haar tips & tricks gebundeld in het boek 'From Blog to Brand'.

1. Kwalitatieve beelden en een goed overzicht zijn heel belangrijk

Wissel af tussen leuke productfoto's, quotes, selfies en andere onderwerpen. Zorg ervoor dat je foto's altijd licht genoeg zijn.

2. Speel met de uren waarop je post

Als je een professioneel Instagramprofiel hebt, kun je gemakkelijk je statistieken bekijken en zien hoeveel views een bericht had.

3. Ga in dialoog met je volgers

Stel ze een vraag, bijvoorbeeld om hun beste vriendin te taggen. Wanneer een post door Facebook of Instagram als populair beschouwd wordt (dus veel likes en reacties krijgt), verschijnt deze automatisch bovenaan op het profiel van meer mensen.-

4. Don't overdo it

Post niet ineens drie foto's na elkaar, of één foto en dan vijf dagen niets meer. Er moet toch enige regelmaat in zitten. Maak een content plan op waarbij je de mogelijk topics in een kalender giet en maak je socialmediaplanning. Er zijn verschillende (gratis en betalende) apps om je posts in te plannen. Degene die er voor ons als beste uitkwam is Hootsuite.

5. Organiseer winkelacties

Zowel op Facebook als op Instagram werkt dit enorm goed. Het zorgt ervoor dat mensen meldingen krijgen van je profiel of dat heel wat vrienden van degene die het bericht deelt, je foto zien passeren. Het is een echt sneeuwbaleffect.

 

From Blog to Brand

Laurentine Van Landeghem

Alles wat je moet weten over het uitbouwen van een on- en offline business

Wat ooit begon als een modeblog, groeide uit tot een succesvolle pop-up. Ondertussen is Clouds of Fashion een booming business met winkels in Antwerpen, Knokke en Gent. Maar hoe toverde Laurentine, oprichtster van COF, haar merk om tot een sterke community en een geslaagde business? Dat vertelt ze je in dit boek.

  • Een exclusieve blik achter de schermen van het succesverhaal van Clouds of Fashion
  • De ongefilterde road to success
  • Met tips en tricks over het uitbouwen van een online en offline community, het opstarten van een blog, webshop, pop-up en de succesvolle overschakeling naar fysieke winkels

€ 19,99 | Meer info | Kijk het boek in