5 fictieboeken voor de zomer

5 fictieboeken voor de zomer

28/06/2024

Of je nu op het strand ligt, in een park zit of thuis in de tuin ontspant, een goed boek kan je zomer onvergetelijk maken. Ontdek hier vijf boeiende verhalen en lees alvast de eerste pagina’s.

1. Mothers' Instinct

Laetitia en Tiphaine hebben alles voor elkaar: beide een fijn huis in een gezellige woonwijk, een succesvolle partner en zelfs een zoontje van dezelfde leeftijd. Ze zijn niet alleen buren, maar ook hartsvriendinnen, en hun zoontjes groeien op als broers. Tot een tragisch ongeval hun perfecte levens en hun vriendschap onderuithaalt. Schuld, achterdocht en paranoia nemen de overhand… Barbara Abel schetst in Mothers' Instinct op meesterlijke wijze de emoties van twee moeders en de impact van verlies.

“Barbara Abel wist me te lokken met een intrigerend concept en kon mijn aandacht de volle 300 pagina’s vasthouden dankzij de spanning die alsmaar bleef opbouwen.” – Flair

2. De tekenaar van het verzet

Emile Fryns, een tekenleraar en voormalig lid van het verzet, keert na jaren uit gevangenschap terug naar het verwoeste Oostende net na WO II. Nauwelijks hersteld van de ontberingen die hij in de kampen moest ondergaan, verneemt Emile het overlijden van zijn collega en mede-verzetsstrijder Honoré Houvenaghel. Ook de banken van zijn zes Joodse leerlingen blijven leeg. De tekenaar van het verzet vertelt het waargebeurde verhaal van de Joodse gemeenschap in Oostende en hoe een flamboyante tekenleraar geheime boodschappen in zijn werk verwerkte om aan de Britten over te maken.

3. Sex and the Shitty

Merel Jacobs is gewoon zoals iedereen, alleen een beetje anders dan de meeste mensen die ze kent. Ze is namelijk single, iets wat in essentie niet speciaal is, maar tijdens de zoveelste babyshower weleens zo voelt. Merel gaat op dates (soms), swipet op apps (met frisse tegenzin) en staat open voor de liefde (als open dicht zou kunnen betekenen), maar niemand lijkt haar aandacht vast te kunnen houden. Tot ze de leuke Nina ontmoet.

"Naast alle funny dialogen neemt Laurien je mee op de gevoelige trip van hoe moeilijk het kan zijn om jezelf open te stellen in bed met iemand, en stelt ze luidop de vragen als 'is dit een coming-out?'. Lees Sex and the Shitty en laat je meevoeren door de verwarrende en leuke gevoelens tijdens je mid-twenties." - Dorianne Aussems, presentator en programmamaker

4. Brussel Blues

Een man stapt het kantoor van privédetective Keller Brik binnen, haalt een pistool tevoorschijn en schiet zichzelf door het hoofd. Zijn zelfmoord is het startschot voor een gevaarlijke afdaling in de Brusselse onderwereld, waarbij Brik alles dreigt te verliezen. Zelfs zijn eigen leven. Brussel Blues is de derde in de thrillerreeks over de Brusselse detective Keller Brik van meester in misdaad Wouter Dehairs.

★★★★ "Brussel Blues is één van de beste misdaadromans sinds lang." - De Standaard der Letteren

5. Bachmoet

In Bachmoet, de nieuwe oorlogsroman van Michiel Janzen staat de oorlog in Oekraïne centraal. Op een menselijke en slim opgebouwde manier vertolkt Janzen de gevolgen van de oorlog voor een gezin dat besluit om achter te blijven in Bachmoet. Terwijl de strijd om hen heen voortraast, proberen ze te overleven in de kelder.