5 boeken voor een actieve vakantie dichtbij

5 boeken voor een actieve vakantie dichtbij

16/06/2023

Knooppunter Fietsboek Zuid-Nederland

30 unieke routes door Zeeland, Noord-Brabant en Limburg

Kristien Hansebout

Fietsen is genieten. Onderweg met je gezin of met vrienden wil je als fietser best wel wat zien. Voor deze Knooppunter-fietsgids selecteerde Kristien Hansebout de mooiste rondritten: 30 kant-en-klare routes langs de fietsknooppunten van Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, telkens met een lange en een korte optie.

Met deze fietsgids als bron van inspiratie én de gebruiksklare Knooppunterroadbooks op het stuur beleef je de heerlijkste uitjes. Met speciale aandacht voor heerlijke stopplaatsen: authentieke cafeetjes, uitnodigende terrassen, fietsvriendelijke herbergen...

Avontuurlijk wandelen in Vlaanderen

20 belevenisroutes weg van de platgetreden paden, voeren je naar de mooiste natuurplekken van Vlaanderen

Micha√ęl Cassaert

Donkere bossen, ruige weiden met wilde grazers, onstuimige beken, verraderlijke vennen, wandelende duinen, wiebelende hangbruggen ... het komt allemaal aan bod. Deze wandelgids wil de aanzet geven voor tal van wandelavonturen in eigen land. Elke route is gedetailleerd uitgetekend op een goed leesbare wandelkaart!

Gids voor de Vlaamse icoonfietsroutes 

9 routes voor een fietsvakantie in Vlaanderen

Het vlakke Vlaanderen met zijn brede kustlijn, weidse polders en eindeloze jaagpaden is een uitstekend fietsland. Om het beste van Vlaanderen te beleven met de fiets op het vlak van cultuur, natuur, erfgoed, gastronomie en het goede leven, stippelden de vijf Vlaamse provincies acht thematische icoonroutes uit, met een lengte die varieert tussen de 63 en 459 km. Welke route je ook kiest, je kunt het parcours altijd perfect volgen door de duidelijk herkenbare bewegwijzering!

Hiking & Trekking van beginner tot expert

Maak de mooiste hikes en meerdaagse trekkings met de expertise van een ervaren wandelaar aan je zijde

Christophe Deblaere

Zin in een fijne wandeltocht dicht bij huis? Of liever een meerdaagse trektocht in de Ardennen, een huttentocht in de Alpen of een heuse wandelexpeditie in het verre buitenland? In deze gids vind je een overvloed aan wandelbestemmingen voor je volgende wandelavontuur.

Het boek helpt je bovendien om de juiste schoenen te kiezen en een professionele wandeluitrusting aan te schaffen, er zijn tal van tips om je stapvaardigheden te verbeteren en je leert goed navigeren met kaart en kompas, een gps en een smartphone.

Knooppunter Fietsen langs het water in Vlaanderen

30 unieke fietsroutes aan de kust, langs havens en waterlopen

Patrick Cornillie, Ward Van Loock 

Knooppunter toont je de mooiste plekken om langs het water te fietsen. Patrick Cornillie en Ward Van Loock zochten de de waterkant op en stippelden 30 kant-en-klare routes langs fietsknooppunten uit, telkens met een lang en een kort parcours.

Ideaal voor een veilige familietocht. Dankzij de heldere fietskaartjes en de tonnen wetenswaardigheden ga je goed voorbereid op pad!