5 boeken om je gezondheid te boosten

5 boeken om je gezondheid te boosten

15/01/2024

Iedereen wenste je wellicht al een gezond 2024, maar hoe kan je zelf zorgen voor een optimale gezondheid? Met deze 5 boeken geef je jouw gezondheid een boost! 

Ons hart - Pedro Brugada

Wist je dat 80% van alle hart- en vaatziekten verband houden met je levensstijl? De juiste kennis over dit cruciale orgaan kan letterlijk levens redden. In Ons Hart gidst de gerenommeerde hartspecialist Pedro Brugada je langs de werking van het gezonde hart, welke ziekten je zoal kunnen treffen, hoe je ze kunt voorkomen en wat eraan te doen valt.

Een nuchtere kijk op alcohol - Geert Dom

Met dit boek helpt alcoholexpert Geert Dom je om de risico's van je drinkgedrag beter in te schatten. Centraal staan nuchtere adviezen en inzichten over hoe je gezonder kunt omgaan met alcohol. Of je er nu voor kiest af en toe een drankje te laten staan, alcohol volledig af te zweren of het bij je huidige drankgebruik te houden, na het lezen van dit boek is die beslissing in ieder geval gebaseerd op alle wetenschappelijke feiten en medische inzichten die op dit moment voorhanden zijn.

Wat onze darmen ons vertellen - Danny De Looze

In dit boek neemt de topdokter je dan ook graag mee op reis in je eigen lichaam én in de opwindende darmwetenschap. Hij fileert ronkende krantenkoppen over ons microbioom of het fameuze buikbrein, en helpt je de nuttige adviezen van de kwakzalverij te onderscheiden. Toegankelijk geschreven met veel humor en een kritische blik schetst het boek een zo compleet mogelijk plaatje van wat we nu écht weten over onze verteringsmachine.

F*ck de menopauze - Liesbeth Gijsel, Arevik d'Or

In dit stevig onderbouwde, maar vooral ook empathische en ge√ęngageerde boek wandelt Liesbeth Gijsel met je mee langs al deze vragen en heikele kwesties, zonder ook maar iets te verbloemen. Veertiger of niet, een ge√Įnformeerde vrouw is er twee waard en een gerustgestelde misschien wel vier!¬†Vanuit een persoonlijk perspectief - wat staat me precies te wachten? - gaat wetenschapsjournalist Liesbeth Gijsel op zoek naar de waarheid en ontkracht ze hardnekkige mythes en clich√©s. Want de overgang hoeft niet iets te zijn dat je lijdzaam ondergaat!

Onze hormonen, onderschatte helden - Lieselot Theys

Hoe werken onze schildklier, bijnieren en geslachtshormonen? Wist je dat je schildklier een impact heeft op je menstruatiecyclus, of je bijnier ook je libido kan be√Įnvloeden? In heldere taal en met een vleugje humor onthult Lieselot Theys de nieuwste wetenschappelijke inzichten over onze hormonen en ontrafelt ze tal van raadselachtige, 'vage' klachten.¬†Sta zelf terug aan het roer van je hormonale (en dus ook algehele) gezondheid met dit boek als betrouwbare metgezel!