3x inspiratie voor jouw Paasbrunch

3x inspiratie voor jouw Paasbrunch

10/04/2020

Ben je helemaal in de stemming om Pasen te vieren? Om het feest helemaal compleet te maken hoort daar uiteraard een heerlijke brunch bij.

Met de volgende, zowel hartige als zoete, recepten kun je genieten van een heerlijke Paasbrunch!

Want brunchen is altijd een goed idee.

Courgette-erwtenkoekjes met een zachtgekookt eitje

INGREDIËNTEN (6 personen - 40 minuten)

1 courgette | 500 g erwtjes | 1/2 bosje munt | 2 lente-uien | 2 el citroensap | 7 eieren | 100 g feta | 175 g volle yoghurt | 2 el melk | 120 g zelfrijzende bloem | ½ tl bakpoeder | olijfolie

VOOR DE DIPSAUS

200 g feta | 80 ml melk | 60 ml olijfolie | sap v 1 citroen | 1 teentje knoflook | peper & zout

BEREIDING

1. Mix alle ingrediënten voor de dipsaus, kruid met peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.

2. Spoel en rasp de courgette. Laat goed uitlekken in een zeef. Blancheer de erwtjes in lichtgezouten water. Houd 100 g apart voor de afwerking en mix de rest in de blender tot een grove puree. Schep de erwtjespuree met de geraspte courgette, 3 eieren, de yoghurt, de melk, de verbrokkelde feta, de munt en de lente- ui in een kom. Voeg de bloem, het bakpoeder en het citroensap toe en meng goed. Vorm er hapklare koekjes van en laat even rusten in de koelkast.

3. Verhit olijfolie in een pan en bak de koekjes rondom goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

4. Kook de overige 4 eieren een 7-tal minuten in kokend water, giet af en pel.

5. Leg de koekjes op een schaal en werk af met gehalveerde eitjes, de muntblaadjes, de rest van de erwtjes, eventueel de courgettebloemen en de dipsaus.

Pavlova met gesuikerde eitjes

INGREDIËNTEN (8 stuks - 15 minuten + 3 uur in de oven)

200 g eiwit | 180 g poedersuiker | 1 el maïszetmeel | 100 g mascarpone | zakje vanillesuiker | 3 passievruchten | gesuikerde paaseitjes naar keuze

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Klop het eiwit stijf. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix verder tot er pieken ontstaan. Mix dan het maïszetmeel erdoor.

2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het eiwit in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit naast elkaar mooie, vrij hoge cirkels van meringue op het bakpapier.

3. Laat de meringues ongeveer 3 uur bakken in de oven en laat ze dan volledig afkoelen in de oven, met de deur op een kier.

4. Klop de mascarpone los met de vanillesuiker en schep een lepel in de meringues. Werk af met een lepeltje vruchtvlees van de passievruchten en de gesuikerde paaseitjes.

Bagel met roomkaas, avocado en grijze garnalen

INGREDIËNTEN (4 personen • 10 minuten)

6 bagels | 160 g grijze garnalen | 1 avocado | bosje radijzen | 200 g roomkaas | sap van 1 limoen | 10 g dille | 5 g bieslook | peper & zout

BEREIDING

1. Houd enkele plukjes dille apart en hak de rest fijn samen met de bieslook. Meng de kruiden samen met het limoensap door de roomkaas en breng op smaak met peper en zout.

2. Snijd de bagel doormidden en bestrijk de onderste helft met de kruidige roomkaas. Pel de avocado, snijd in plakjes en schik op de roomkaas. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes en schik ze op de kaas. Werk af met de grijze garnalen en enkele plukjes verse dille.

 

Brunch

Libelle

Niets is zo leuk als brunchen. The best of breakfast, and the best of lunch. Ontspannen de tijd nemen om gezellig en lang samen te tafelen.

In dit boek met 125 recepten brengen we 12 brunchideeën op maat, zoals een trendy brunch met vrienden, een romantische brunch met z'n twee, een verjaardagsbrunch voor de kids, een sprankelende brunch om het nieuwe jaar te vieren... Graag slanke recepten of veggie? Het komt hier allemaal aan bod!

> Ontdek meer over dit boek