3 unieke must-sees in la bella Italia

3 unieke must-sees in la bella Italia

06/08/2019

Italië: het land van pasta, pizza en ijsjes. Dé ideale vakantiebestemming. Wij lijsten alvast drie unieke must-sees voor je op en beginnen onze volgende Italië-vakantie al te plannen.

Villa's en tuinen van de 'Medici' in Toscane

Fan van de tv-serie 'Medici'? Breng in Toscane dan zeker een bezoekje aan de villa's en tuinen van deze bekende Italiaanse familie. Ze getuigen van een bouwstijl die totaal nieuw was voor die tijd en bewijzen hoe groot de invloed van deze Florentijnse vorstenfamilie was op de hele Europese cultuur en specifiek op de renaissancekunst. Begin met het Palazzo Pitti in Firenze, waar je de prachtige Bobolituin kan bewonderen.

Val d'Orcia

Ongeveer 25 km ten zuidoosten van Siena vind je Val d'Orcia, een volledig door mensenhanden geschapen renaissancelandschap. Afbeeldingen van deze streek hebben in de kunstgeschiedenis invloed uitgeoefend op het idee hoe een ideaal landschap eruit moest zien. Een lust voor het oog.

Trulli van Alberobello

Al in de oudheid waren eenvoudige ronde gebouwen van opeengestapelde steenblokken te vinden in het Middellandse zeegebied. De bouwtraditie leeft nog voort in de trulli van Alberobello. Het zijn witte cilindrische woningen met een kegelvormig stenen dak die uit één enkele kamer bestaan. De trulli geven Alberobello een exotische look. Hele wijken werden er op deze manier gebouwd. Kom dat zien!

Lannoo's Autoboek Italië

Toeristische atlas voor reizen, weekend, vakantie & vrije tijd

Ontdek la bella Italia in 12 adembenemende autoroutes
 

12 reisroutes gidsen je langs de mooiste plekjes en beklemtonen de culturele en natuurlijke diversiteit van dit unieke land. Dankzij de praktische gedetailleerde stadsplattegronden en routekaarten zie je in een oogopslag alle hoogtepunten onderweg.

Verder maak je kennis met alle Unesco-sites in Italië die zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst. Denk maar aan Cinque Terre, de Amalfikust, de Dolomieten, de megalithische tempels van Malta en nog veel meer.

> Lees meer over dit autoboek