3 redenen om een e-bike aan te schaffen

3 redenen om een e-bike aan te schaffen

14/06/2018

1. Gezondheid

Voor heel veel mensen is hun gezondheid in ruime zin het belangrijkste motief om een elektrische fiets te kopen. Voor sommigen is gewoon fietsen fysiek moeilijk of niet meer mogelijk; anderen willen gewoon actiever zijn.

2. Mobiliteit en tijd

Bijna de helft van de e-bikers geeft aan dat een vlottere mobiliteit voor hen de hoofdreden is om een elektrische fiets te kopen. Ongeveer een derde wil grotere afstanden kunnen afleggen. Dat zijn niet alleen recreatieve e-bikers die graag langere tochten maken, maar ook forenzen die wat verder van het werk wonen. Ze zijn het beu om stil te staan in de file of hebben veel te vervoeren. Bijna 10% geeft als voornaamste reden aan dat ze een e-bike kopen om hun auto te vervangen. Opvallend is dat maar heel weinig mensen het milieu aangeven als drijfveer om een e-bike te kopen.

3. Financieel voordeel

Het financiële voordeel wordt meestal gezien als een leuke extra, maar is zelden de primaire reden om een elektrische fiets te kopen. Uit onderzoek blijkt wel dat een financiële stimulans mensen over de streep kan trekken als ze twijfelen.

Het E-bike boek
Alles over keuze, aankoop, onderhoud en voordelen
Hendrik Winkelmans & Catharine Van Dijk

 

De elektrische fiets is aan een duidelijke opmars bezig. En terecht, want de e-bike biedt een volwaardig alternatief voor de auto zónder filestress! Bovendien geeft hij een lekker duwtje in de rug op heuvelachtige en langere parcours. Maar welke ondersteuning heb je nodig, wat is het verschil tussen al die batterijen en hoe onderhoud je die nieuwe tweewieler?

Dit boek bundelt de nodige info om de perfecte e-bike op jouw maat aan te schaffen en enkele e-bikeroutes om de fiets grondig te testen.

€ 29,99 | Bestel | Meer info