3 redenen om alleen op reis te gaan

3 redenen om alleen op reis te gaan

26/04/2018

Het idee om alleen te reizen kan een beginneling misschien een beetje afschrikken. Met een beetje zelfvertrouwen en een goede voorbereiding zal je echter merken dat soloreizen meer oplevert dan je ooit had kunnen dromen. Wij geven je alvast 3 goeie redenen om het te doen.

1. Alleen jij beslist

Wanneer je zelf de planning bepaalt, kan je doen en laten wat je wil, waar en wanneer je maar wil. Jij neemt de bestemming zonder afleiding echt in je op. Je reist enkel op jouw tempo en je pauzeert zoveel je zelf wil. Soloreizen is de ultieme zelfverwennerij, echt.

 

2. Groeien door te reizen

Zonder reispartner neemt je probleemoplossend vermogen, en word je een zelfstandige reiziger. Je zal jezelf beter leren kennen, talenten ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had, maar ook zwaktes waar je kan aan werken.

 

3. De luxe van het soloreizen

Wie heeft ooit bepaald dat er iets met je aan de hand zou zijn als je alleen reist? En toch bestaat dit vooroordeel nog. Een hele reeks studies tonen aan dat mensen meer en meer soloreizen beginnen te omarmen. Het krijgt nu een beeld van luxe in plaats van bij gebrek aan beter. Wanneer je thuis een heerlijk onafhankelijk leven leidt, waarom kan je dan ook geen even fantastische reiservaring beleven? Grijp het.

 

Lonely Planet Handboek voor de soloreiziger

Tips & trucs voor de soloreiziger

Plan je een roadtrip, een citytrip of een reis naar jouw droomeiland? Dit boek geeft je de know-how en het zelfvertrouwen om de wereld op eigen houtje te verkennen.

Met advies van ervaren soloreizigers leer je hoe je jouw reisroute uitstippelt, jouw budget plant en andere mensen ontmoet.

€ 17,99 | Meer info