3 heerlijke veggie en vegan gerechten!

3 heerlijke veggie en vegan gerechten!

01/03/2023

Wil je graag meer veggie of vegan eten, maar weet je niet goed hoe te beginnen? En waar vind je lekkere recepten die gevarieerd en lekker zijn, én waar je alle kanten mee uit kan? Hierbij vind je tonnen inspiratie in deze 3 plantaardige kookboeken.

Neem zeker ook deel aan de Veggie Challenge in maart. Je krijgt een maand lang persoonlijke tips, weekmenu’s, kindvriendelijke recepten en boodschappenlijstjes van VeggieChallenge coach Fien.

Ontdek daarnaast hier de verhalen van veggie- en veganauteurs Paul Florizoone en Kim Vercoutere op Tendens TV!

No meat, no nonsense - Paul Florizoone (Greenway)

Plantaardig eten hoeft helemaal niet moeilijk of saai te zijn! Van veggie Belgische klassiekers tot recepten uit de wereldkeuken... alles komt in No meat, no nonsense aan bod. Zonder vlees en met veel smaak. Paul Florizoone staat bekend als de man achter het Belgische veggie & plant-based merk Greenway.

Paul: "Tegenwoordig vind je voor elke vorm van zuivel wel een waardig plantaardig alternatief in de supermarkt. Zo maak je van jouw veggie gerecht direct een heerlijke vegan variant!"

Het vegan plan - Kim Vercoutere

Hoe leer je in twee weken vegan eten? Kim Vercoutere van Het Vegan Plan dokterde een 14-dagenplan uit om op een haalbare manier over te schakelen naar een veganistische levensstijl. Voor elke dag voorziet ze een plantaardig recept voor elke maaltijd, met telkens duidelijke foodtips voor de komende dag(en). Een boek voor iedereen die naast een drukke levensstijl graag gezond wil eten en bewegen.

Kim: "Sowieso is elk stapje vooruit een goede stap! Je kunt bijvoorbeeld starten met ‘vegan vrijdag’ en zo geleidelijk aan telkens een extra plantaardige dag invoeren."

Young, wild & vegan - Steffi Quisquater

Spreekt vegan food je wel aan, maar word je wat afgeschrikt door ellenlange recepten of strikte regeltjes? Dan is Young, wild & vegan voor jou! Van een ultragezond ontbijt tot een heerlijke kom comfort food: voedings- en bewegingscoach Steffi Quisquater heeft voor elke gelegenheid wel een kleurrijk en easy receptje achter de hand. Perfect combineerbaar met een jong, zorgeloos en lichtjes chaotisch leven!

Steffi: “Cashew noten zijn heerlijk als snack, én zijn ook multifunctioneel! Geef je soep of saus een extra romige textuur door er geweekte noten uit de blender toe te voegen."