3 eenvoudige recepten met een twist

3 eenvoudige recepten met een twist

16/06/2017

Inspiratie nodig om een nieuwe weekmenu te voorzien? Maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan om een ingewikkeld gerecht te maken? Dan is het Nest Kookboek perfect voor jou! Wij selecteerden alvast onze drie favoriete recepten. Smakelijk!

1. Langoustines met kruidenboter

Bereiding

Verwarm de boter en de olijfolie met de fijngehakte bladpeterselie, rozemarijn en tijm. Lepel de warme kruidenboter over de langoustines en serveer met limoen en Turks brood.

 

Voor 4 personen

  • 100 g boter
  • 100 g olijfolie
  • 1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
  • 8 takjes tijm
  • 24 gekookte langoustines
  • 2 limoenen
  • Turks brood

2. Tomatenwater met burrata

Bereiding

Snijd de tomaten in stukken en doe ze, samen met het basilicum en zwarte peper, in een blender. Mix fijn. Schep de tomatenpulp in een neteldoek, vouw dicht en laat een nacht uitlekken in een vergiet. Vang het tomatenwater op in een kom. Snijd de coeur de boeuf-tomaten in plakjes en leg in een ondiepe schaal. Schik er de in stukken verdeelde burrata op, overgiet met het tomatenwater en werk af met basilicum, zwarte peper en olijfolie. Serveer meteen.

Voor 4 personen

  • 1 kg tomaten
  • 1 handvol basilicum
  • 4 coeur de boeuf-tomaten
  • 4 bollen burrata (extra romige mozzarella)
  • Olijfolie
  • Zwarte peper

3. Roodbaars met olijven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien in dunne ringen. Snijd de limoenen in plakjes. Giet een scheutje olijfolie in een ovenschotel, leg er de roodbaarsfilets in en verdeel er de olijven, de rode ui en de limoen over. Kruid met peper en zout. Zet in de oven en bak 10 minuten. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Haal de roodbaars uit de oven en werk af met dille en geroosterde pijnboompitten. Lekker met krielaardappelen of puree.

Voor 4 personen

  • 2 rode uien
  • 2 limoenen
  • 4 roodbaarsfilets van 100 à 150 g per stuk
  • 100 g zwarte en groene olijven, in pakjes gesneden
  • Olijfolie
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 1 bosje dille
  • Peper en zout

Nest kookboek

Katrien Van De Steene, Heikki Verdurme

De overheerlijkste recepten uit Nest

Je hoeft niet uren in de keuken te staan om creatieve gerechten op je bord te toveren. Het Nest Kookboek serveert 200 verrassende recepten van ontbijt tot dessert, van klassiekers tot vegetarisch, die in een mum van tijd bereid zijn. Bij Katrien Van de Steene en Heikki Verdurme staan culinaire trends centraal die ze telkens voorzien van hun eigen persoonlijke twist.

€ 29,99 | Meer info | Kijk het boek in