2x chocolade in de hoofdrol

2x chocolade in de hoofdrol

13/09/2021

Internationale Chocoladedag! Vier deze hoogdag met een zalige chocolademoussetaart van #Fitmom Delphine Steelandt of met heerlijke Australische chocoladekoekjes (tim tams) van Belinda Macdonald. Of met allebei!

 

Chocolademoussetaart

Voor 6 porties | Voorbereiding: 20 min - Bereiding: 3u

Ingrediënten

Pecannotenkorst
100 g pecannoten | 100 g havermeel (of -mout) | 1 ei | 4 el kokosbloesemsuiker | 70 g boter

Chocolademousse
2 el boter | 80 ml melk | 175 g chocolade 75% | 150 g suikervrije marshmallows | 400 ml slagroom

Topping
250 ml slagroom | 2 el kokosbloesemsuiker

 

 

 

 

Bereiding

Korst

  1. Maal de pecannoten tot meel in de blender.
  2. Roer in een grote kom het havermeel, het pecannotenmeel, het ei en de kokosbloesemsuiker door elkaar.
  3. Roer de gesmolten boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat.
  4. Druk het deeg gelijkmatig in de met bakpapier beklede springvorm.
  5. Bak in 12-15 minuten stevig en goudbruin.
  6. Zet apart om helemaal af te koelen.

Chocolademousse

  1. Doe twee eetlepels boter, de melk, de chocolade en de marshmallows in een grote pan.
  2. Verhit op een laag vuurtje en roer voortdurend tot de chocolade en marshmallows zijn gesmolten. De marshmallows laten soms even op zich wachten …
  3. Haal het mengsel van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Klop de slagroom op tot stijve pieken en meng hem voorzichtig door het chocolademengsel.
  5. Verdeel het mengsel over de bodem en zet 3 uur in de koelkast.

Slagroomtopping

  1. Klop de rest van de slagroom op met de kokosbloesemsuiker voor de topping.
  2. Verdeel over de taart.
  3. Werk af met wat geraspte chocolade.
  4. Bewaar de taart in de koelkast.

Uit #Fitfamily, Delphine Steelandt

 

 

Chocoladekoekjes (Tim Tams)

Voor 20 koekjes | 10 min baktijd op 170°C

Ingrediënten

125 g boter op kamertemperatuur | 125 g suiker | 1 ei | ½ tl vanillearoma | 240 g fijne patisseriebloem | 10 g bakpoeder | 40 g cacaopoeder | snufje zout

Vulling
125 g boter | 125 g poedersuiker | 1 el cacaopoeder | 1 tl zonnebloempitolie | 1 el Ovomaltine-poeder

Coating

400 g pure chocolade

Bereiding

  • Meng de boter en de suiker in een keukenmachine op lage snelheid tot een luchtig geheel. Voeg de eieren en vanille in een kom, klop samen los met een vork en voeg toe aan het mengsel in de keukenmachine.
  • Laat op lage snelheid draaien. Mocht er wat boter aan de randen van de kom geplakt zijn, gebruik dan een spatel om de boter terug bij het mengsel te duwen en meng nog eens samen.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en het zout samen in een kom en voeg geleidelijk toe aan het mengsel. Meng tot een mooi homogeen deeg.
  • Haal het deeg uit de kom, wikkel het in folie en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast (het mag gerust langer zijn).
  • Haal het deeg uit de koelkast en laat het even opwarmen tot kamertemperatuur.
  • Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2,5 millimeter. Gebruik een vierkante vorm of een mes om de koekjes uit te snijden en leg ze op een bakplaat. Laat zoals altijd ruimte tussen de koekjes, want in de oven zullen ze wat uitzetten.
  • Rol de deegrestjes weer in een bolletje, rol opnieuw uit en ga zo door tot alle deeg op is. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en leg de koekjes op een rek of rooster (zorg dat er vanonder lucht bij kan, dat is beter voor de afkoeling).

Vulling
Klop de boter, de poedersuiker, het cacaopoeder, de zonnebloempitolie en de Ovomaltine samen, eerst op lage snelheid tot alle ingrediënten samen zijn, en dan op hoge snelheid om de vulling luchtig en smeuïg te maken.

Uit Belinda's Homemade Cookies, Belinda Macdonald

#Fitfamily

Versterk je spieren en de band met je kind door samen fit en gezond te worden!

Delphine Steelandt

Delphine verklapt het geheim om heel je gezin met succes mee te nemen in je gezonde levensstijl. Dankzij haar #FitFamily-aanpak kun je je kids op een positieve manier 'bijsturen', zodat elk eetmoment een plezier wordt. Samen eten aan tafel is hét familiemoment waar belangrijke dingen worden gezegd, waar je herinneringen maakt en ophaalt, en waar je geniet van lekker en gezond eten.

> Ontdek meer over dit boek

Belinda's homemade cookies

66 verrukkelijke koekjes uit heel de wereld

Belinda Macdonald, Kris Jacobs

Van de outback tot Peru, van Italië tot België: koekjes zijn universeel. The Australian Chef Belinda MacDonald, die voor de liefde naar België kwam, sprokkelde tijdens haar reizen evenveel recepten als verhalen. Omdat een koekje nooit zomaar een koekje is, maar een herinnering, troost of cadeautje aan jezelf op een doordeweekse dag. In Belinda's Homemade Cookies vind je recepten voor 66 koekjes en plaatkoeken: van Belinda's eigen havermoutkoekjes tot smeuïge brownies en zalige lamingtons.

> Ontdek meer over dit boek