2x bakken op kindermaat

2x bakken op kindermaat

04/11/2020

Op zoek naar iets leuks om samen met je kind te doen? Tover samen in een handomdraai heerlijke ontbijtpannenkoeken of omgekeerde appeltaart op tafel met onderstaande recepten uit Het complete Ketnet bakboek.

Ontbijtpannenkoeken

INGREDIËNTEN

2 rijpe bananen | 1 ei | 140 g havervlokken | 2 tl bakpoeder | 250 ml melk | snufje zout | boter

Keukengerei

blender | koekenpan | spatel

BEREIDING

  • Pel de bananen, snijd ze in stukken en doe ze in de blender.
  • Doe er het ei, de havervlokken, het bakpoeder, de melk en het zout bij.
  • Mix tot je een glad beslag hebt. Laat 15 min. rusten.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan. Schep er wat van het beslag in. Bak niet te grote pannenkoeken eerst aan de ene en dan aan de andere kant goudbruin.

Omgekeerde appeltaart (tarte tatin)

INGREDIËNTEN

5 appels | 75 g boter | 75 g poedersuiker | 1 vel bladerdeeg

Keukengerei

koekenpan | ronde taartvorm | grote schaal/groot bord

BEREIDING

  • Verwarm de oven tot 220°C.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in vier gelijke delen.
  • Smelt de boter in een koekenpan maar laat ze niet bruin worden. Doe er de suiker bij en roer goed zodat je geen klontjes krijgt. De suiker moet een beetje lichtbruin worden. Dat heet karamelliseren.
  • Leg de stukken appel in de pan en laat ze 5 minuten zacht bakken. Keer ze af en toe om.
  • Leg de appels in een taartvorm met de bolle kant naar beneden. Giet er de boter met de suiker over. Laat wat afkoelen.

Het complete Ketnet bakboek

Mathilda Masters

Een superdik basiskookboek met meer dan 100 recepten!

Handige stap-voor-stapinstructiesmet leuke tekeningen en kleurrijke foto's

De lekkerste taarten, koekjes en cake, maar ook pannenkoeken, brood en hartige baksels. Van heel eenvoudig tot wat moeilijker.

Trek een schort aan, ga aan de slag en maak donuts, scones, bananenbrood, empanada's en nog zoveel meer!

> Ontdek meer over het boek