2 recepten voor de kleine bakkers

2 recepten voor de kleine bakkers

01/04/2020

Ook van die kleine snoepers in huis die altijd een koekje of een plakje cake lusten? Wel, het smaakt dubbel zo goed als ze alles zelf uit de oven kunnen toveren!

Laat je kinderen heerlijke fijne (hart)wafeltjes of de beste appeldeegjes maken. Wij zijn alvast aan het smullen!

Fijne (hart)wafeltjes

INGREDI√čNTEN (voor 20-30 wafeltjes)

150 g witte suiker | 3 zakjes vanillesuiker | 1,25 g bakpoeder | 150 g bakmargarine | 2 eieren | 250 g fijne bloem | zonnebloemolie of arachideolie (om je wafelijzer in te smeren)

BEREIDING

  • Doe de witte suiker, de vanillesuiker en het bakpoeder in de mengkom. Voeg de bakmargarine (op kamertemperatuur) beetje bij beetje toe en meng goed met een garde of in de keukenrobot.
  • Breek de volledige eieren in de kom en blijf roeren tot alles goed vermengd is. Voeg nu de bloem toe en roer tot je een stevig mengsel hebt.
  • Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand. Voor hartjeswafels heb je uiteraard een plaat met hartjesmotief nodig, maar je kunt dit recept ook gebruiken in een gewoon wafelijzer.
  • Smeer met een penseel het ijzer in met de olie. Herhaal dit bij de eerste twee of drie wafels, zo vermijd je dat de wafels aan het ijzer gaan kleven.
  • Is je wafelijzer warm? Leg dan een pollepel deeg op de plaat, druk het ijzer goed dicht en laat het een drietal minuten bakken.

Appeldeegjes

INGREDI√čNTEN (voor 4-6 personen)

een viertal grote, zoete appels | 1 vel bladerdeeg (voorverpakt) | 1 zakje vanillesuiker | een snufje kaneel | 1 ei

BEREIDING

  • Schil de appels en snijd ze in frietjes.
  • Rol het bladerdeeg open en snijd er met het deegmes rechthoekjes uit van ongeveer 5 bij 7 centimeter. Leg op elk stukje deeg twee of drie appelfrietjes. Bestrooi ze met vanillesuiker en een minibeetje kaneel.
  • Rol het deeg rond de appelfrietjes en druk de randen goed dicht. Je mag de appel nog zien aan beide uiteinden!
  • Breek het ei en klop de eidooier los in een kommetje. Strijk de losgeklopte dooier met een penseel over het deeg. Zo krijgt het een mooi kleurtje bij het bakken.
  • Leg de rolletjes op de met bakpapier beklede ovenschaal en bak ze 12 √† 15 minuten op 200 ¬įC in een voorverwarmde oven.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.

Mijn kind bakt graag!

Emma Thyssen, Helena Welvaert, Mama Baas

In Mijn kind bakt graag! vinden kleine banketbakkers stap voor stap uitgelegd hoe ze heerlijke zandkoekjes (zonder zand!) kunnen maken, de allerlekkerste chocoladecake ter wereld of die leuke pannenkoekjes zoals oma ze bakt.