2 heerlijke recepten op basis van gin

2 heerlijke recepten op basis van gin

10/09/2019

Gin is een blijvertje! Maar naast het drankje drinken, biedt gin ook andere mogelijkheden. Ontdek de verrassende gastronomische combinaties die perfect te maken zijn in jouw keuken. Chefs Hermes Vanliefde en Peter Laloo geven je een gin-licious ervaring.

Vers geitenkaasje met jeneverbes, gekonfijte citroen en honing

GERANIUM GIN + 1724 TONIC WATER

INGREDIËNTEN
1 courgette. peper en zout, 4 geitenkaasjes, 4 gedroogde jeneverbessen, 4 eetlepels honing, 4 schijfjes gekonfijte citroen (te vinden in een speciaalzaak of Marokkaanse winkel), ongeveer 20 geraniumblaadjes

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd met de mandoline acht plakken van de courgette en snijd ze in slierten. Kruid af met peper en zout.
Kruid de geitenkaasjes met jeneverbes, peper en zout, lepel er de honing over en gril ze in de oven tot ze zacht worden of gaar ze met een bunsenbrander.
Dresseer de courgettespaghetti op een bord, schik het geitenkaasje erop en werk af met een schijfje gekonfijte citroen en geraniumblaadjes.

Wilde eend met rode biet, granaatappel, kruidnagel en zwarte peper

BLUE GIN + FENTIMANS TONIC WATER

INGREDIËNTEN
2 wilde-eendenfilets, zwarte peper (vers uit de molen), 2 kruidnagels, 1 eetlepel granaatappelazijn (2 maal), 6 cl Blue Gin, 50 cl bruine fond, een klontje boter (2 maal), 8 kleine rode bietjes, 0,5 liter water, een snufje zout, 2 eetlepels azijn, 3 eetlepels bruine suiker, verse granaatappel, 4 takjes munt

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de eendenfilets aan met veel zwarte peper en kruidnagel en laat ze nadien ongeveer 12 minuten verder garen in de oven. Blus met wat granaatappelazijn en voeg de Blue Gin toe. Haal de filets uit de pan en houd ze warm.
Werk de saus af in de pan met bruine fond en een klontje boter.
Kook de rode bietjes in het water met wat zout en azijn. Verwijder de schil wanneer ze gaar zijn en warm de bietjes verder op in wat boter met de suiker en granaatappelazijn.
Schik de gesneden eend en bietjes op het bord, werk af met saus, enkele granaatappelpitten en verse munt. Kruid nog even bij met verse zwarte peper.

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op 1 van de 75 flessen Strange Donkey Gin

 

Wil je graag verder experimenteren met gin in jouw keuken? Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op 1 van de 75 flessen Strange Donkey Gin! Koop een een exemplaar van Gin Tonic Black Edition, ontdek jouw unieke code en kijk of je gewonnen hebt: https://www.lannoo.be/nl/gintonicwedstrijd

De wedstrijd loopt enkel in België, tot en met 31/12/2019. De winnaars worden per e-mail verwittigd na afloop van de wedstrijd (januari 2020). 

 

 

Gin & Tonic

De complete gids voor de perfecte mix - Black Edition
 
Frédéric Du Bois & Isabel Boons

Gin is een blijver! Cocktailbars en restaurants die hun eigen gin creëren, een aparte ginkaart in de meeste bars, gins die van kleur veranderen, alcoholvrije gins... Anno 2019 kun je zelfs je vakantie plannen rondom het proeven en ontdekken van gin. Deze gids biedt een schat aan nuttige basiskennis voor het proeven van gin. Welke gin hoort bij welke tonic, op welk moment drink je hem het beste en welke kruiden passen er in de ideale mix? Deze gin & tonic-bijbel heeft zijn strepen verdiend en vormt het ultieme naslagwerk.

Frédéric Du Bois, ginexpert, biedt in deze nieuwe editie een antwoord op al je vragen en geeft je een aanzet voor jouw eigen creaties als ginliefhebber. Met behulp van een uiterst praktische indeling van de gins en de tonics maak je nooit meer de foute keuze. Nu met extra gins, alcoholvrije variaties, nieuwe mixers en ginreizen!

> Ontdek meer over het boek