10 boeken voor een gezellige winter

10 boeken voor een gezellige winter

13/12/2023

Winter! Een koude, donkere maand maar onze boeken zorgen voor meer warmte en gezelligheid. Onder een deken een boek lezen. Dat klinkt toch als een goed idee, niet?

Op zoek naar inspiratie om helemaal in de wintersfeer te komen?
Ontdek onze absolute winter-toppers!

Wat een winter - Rotraut Susanne Berner

Zoveel te ontdekken in dit reusachtige winterkijkboek. De kleurrijke illustraties nemen je mee op winters avontuur. Andrea mist de bus. Waar is de papegaai van Lene? Wie verloor zijn portemonnee en zijn sleutel? Wat gebeurt er met de wagenvan Siglinde?' Wie zit er verstopt onder de helm van de motorrijder?

150 bars you need to visit before you die - Jurgen Lijcops

Ontdek welke bars je wereldwijd bezocht moet hebben, omwille van hun heerlijke cocktails, unieke interieurs of authentieke sfeer.

Sommelier en spirits connaisseur Jurgen Lijcops neemt je opnieuw mee op een reis/kroegentocht rond de wereld en geeft je en cours de route ook de beste cocktailrecepten mee.

Liefde - Dirk De Wachter

Geen enkel thema is zo vaak beschreven in de literatuur, muziek en kunst als de liefde. Liefde. Een onmogelijk verlangen? beschrijft hoe de liefde in haar voortbestaan bedreigd wordt door het consumentisme, en de kwalijke illusie dat alles maakbaar is. Bovenal is het een pleidooi om gewoon te doen. Want alleen dan, als we niks forceren, kan de liefde in volle glorie verschijnen.

Het wilde planten kleurboek - Esther van Gelder

In Het wilde planten kleurboek vind je meer dan 55 adembenemende illustraties uit de oudste flora van Nederland, de Flora Batava, elk vergezeld van een kort bijschrift en een bijpassende kleurplaat.

Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek de kleuren van de mooiste bloemen en planten. Volg de prachtige voorbeelden of hanteer je eigen palet om deze flora tot leven te brengen.

Stinkhond in de sneeuw - Colas Gutman, Marc Boutavant, Sylvia Vanden Heede

Dit is Stinkhond. Hij ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt. Stinkhond is niet alleen lelijk en dom, maar hij heeft ook een hart van goud. Stinkhond en Plattekat gaan skiën in Shamponix! In de trein maken ze al snel een nieuwe vriend en botsen ze op enkele oude bekenden. Maar wie staat hen op te wachten aan het station? Is dat de verschrikkelijke Sneeuwman?! Een heerlijk avontuur van Stinkhond en zijn vrienden.

Ons Breiboek - inclusief masterclass - FERM

Ons Breiboek is een standaardwerk dat alle breisters, beginnend of ervaren, in huis moeten hebben. Alle steken en technieken worden eenvoudig uitgelegd aan de hand van mooie foto's en duidelijke symbolen. Dankzij de overzichtelijke en heldere uitleg kun je meteen van start. Van sjaals, mutsen en wanten over een laptophoes en truien: achteraan vind je meer dan 70 werkstukken, waarvan de helft werd vernieuwd. Zowel gemakkelijke als moeilijkere projecten komen aan bod.

Idiote puzzels voor slimme mensen - MAT

Stap binnen in de betoverende wereld van MAT, en ontdek 70 humoristische en absurde puzzelcreaties die je verbeelding uitdagen en je frustratie tot het uiterste drijven. MAT staat bekend om zijn vermogen om cryptische raadsels tot leven te brengen, van verborgen frituursnacks tot rockbands, filosofen, hondenrassen en griezelige films. 

De Bergen - Jurgen Groenwals

Jurgen Groenwals leidt je door het rijke scala aan bergsporten en laat je intussen de achttien mooiste - bekende en minder bekende - bergdorpen en -dalen in Europa ontdekken.

Een prachtig boek voor alle diehard-bergsportfanaten, voor de rustige bergwandelaar, voor wie graag een nieuwe uitdaging aangaat, kortom, voor iedereen die zijn/haar hart verpand heeft aan de bergen.

Claudia's Classics - Claudia Van Avermaet

In haar 10e boek brengt Claudia Van Avermaet je 100 lekkere en voedzame recepten. Naast haar 30 populairste gerechten, krijg je ook heel wat nieuwe recepten, waarin vers, voedzaam en meer energie de basis vormen voor zowel de dagelijkse keuken als de feestelijke! In een korte inleiding krijg je ook heel wat info over etiketten, gezonde voeding en meer energie zonder regeltjes.

Just Darts - Erik Clarys

Welke techniek gebruiken professionele dartspelers om het winnende punt te scoren? Waarop moet je letten wanneer je pijltjes koopt, en wat zijn nu eigenlijk de spelregels van deze - opnieuw - razend populaire sport?

Erik Clarys, aka The Sheriff, is voormalig Belgisch darter en commentator van dartswedstrijden. In dit boek leert hij je de kneepjes van het vak. Ideaal voor als je net begint met darten, en als je je spel naar een hoger niveau wilt tillen!