Surrealistisch succes voor illustrator Klaas Verplancke

Surrealistisch succes voor illustrator Klaas Verplancke

24/02/2017

De originele illustraties uit 'De appel van Magritte' worden begin april exclusief tentoongesteld op de gerenommeerde kinderboekenbeurs in Bologna, waar illustrator Klaas Verplancke ook zal deelnemen aan een rondetafelgesprek. 

Het gaat auteur en illustrator Klaas Verplancke internationaal voor de wind. Sinds enige tijd mag hij The NewYorker en The New York Times tot zijn klanten rekenen en in opdracht van MoMa The Museum of Modern Art, New York en Centre Pompidou Parijs maakt hij het prentenboek 'De appel van Magritte' dat intussen in tien talen is verkocht. 

De originele illustraties uit dit prentenboek worden begin april exclusief tentoongesteld op de gerenommeerde kinderboekenbeurs in Bologna.

Tijdens deze beurs zal de succesvolle auteur ook deelnemen aan een rondetafelgesprek dat in goede banen wordt geleid door Maria Russo, kind- en jeugdredacteur van The New York Times. Op het programma: hoe kan kunst in kinderboeken bijdragen aan de ontwikkeling van het kind? 

Het debat, waarin Klaas Verplancke internationaal een belangrijke stem is, klinkt alvast veelbelovend. Het toont aan dat kunst in kinderboeken, zowel nationaal als internationaal, steeds belangrijker wordt.

"Magritte's Apple is absurdity at its best" - Kirkus

"De appel van Magritte is niet alleen een van de sterkste prentenboeken van Verplancke, maar ook een van de echte uitschieters van dit toch al zo rijke jaar." - Edward Van de Vendel

Magritte's Apple by Klaas Verplancke

De appel van Magritte
Klaas Verplancke

René droomt van een leven als schilder. Hij wil een kunstenaar zijn die appels schildert enn hoeden... en 'appelhoeden'. In zijn schilderijen is alles mogelijk. Bomen worden lippen, een stokbrood wordt een neus, wolken drijven door de kamer. De appel van Magritte is een wonderlijk prentenboek over het surrealisme. Over leven en werk van één van de grootste Belgische kunstenaars van de 20ste eeuw.

16,99 euro | Bestel | Boek inkijken