In gesprek met Delphine Steelandt over haar nieuwste boek #FitPlus!

In gesprek met Delphine Steelandt over haar nieuwste boek #FitPlus!

30/04/2019

In het nieuwste boek #FitPlus van Delphine Steelandt ga je in 100 dagen en in 3 fases werken aan een fitter en gezonder lichaam op basis van een weldoordacht en vooral haalbaar programma. Delphine vertelt over haar derde boek.

Wat wil je graag dat het boek teweegbrengt bij de lezer?

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen fit te krijgen. Ik wil niet enkel mikken op de kinderen, de mama's, de papa's en de jongeren, maar ik wil ook de 30-, 40-, 50-, 60-, 70-, 80-, en 90-plussers fit en gezond krijgen. Niet tijdelijk, maar levenslang. We denken vaak; hoe slanker we zijn, hoe gelukkiger en fitter we zijn. Ik wil graag afstappen van die gedachte. Het gaat er volgens mij helemaal niet om over hoe slank je bent, maar wel over hoe fit je je voelt en hoeveel energie je hebt gedurende de dag. Hoe goed je je voelt, daar gaat het om. Het is niet de bedoeling dat we na een nacht slapen moe wakker worden en goesting hebben om 10 keer te snoozen, maar wel energiek opstaan en zin hebben om de dag te starten.

Voeding en sport zijn belangrijke factoren om gezond oud te worden, maar nog belangrijker is hoe jij in het leven staat! Die "levenshouding" beslist hoe fit en gezond jij zal worden op latere leeftijd.

Ik ontwierp een levensdriehoek die volgens mij perfect past naast de nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek. Probeer zoveel mogelijk te leven volgens de levensdriehoek omdat ik ervan overtuigd ben dat je gemakkelijk enkele fitte levensjaren kan toevoegen aan je leven. Als ik jou de vraag stel: "Wil jij 100 jaar worden?" weet ik jouw antwoord al. "Ik wil 100 jaar worden als ik fit en gezond mag blijven zoals nu." Ja hé? Dat was jouw antwoord hé? Wel, daar gaat mijn derde boek #FitPlus over. Gezond en fit ouder worden... Want oud worden is het beste wat ons kan overkomen.

Waar haal je de inspiratie voor jouw heerlijke recepten?

Ik kook heel graag en ik vind het ongelofelijk leuk om te experimenteren in de keuken. Ik geniet enorm van eten en de meeste tijd van de dag denk ik er dan ook aan. Als ik net gedaan heb met eten, denk ik alweer aan wat ik straks ga eten. Dus laat ons zeggen dat ik heel graag met eten bezig ben en hier dan ook heel veel interesse in heb. Ik zoek constant welk eten mijn lichaam goed laat voelen, me energie geeft en welk eten mij vooral een loom en een opgezwollen gevoel kan geven. Ik heb geen koksopleiding gevolgd. Ik denk dat, wanneer je een beetje de basis kent, je al heel wat zelf kan ontdekken. Koken doe je met een buikgevoel.

 

Hoeveel sportmomenten per week of maand raad jij aan?

Ik zou elke dag bewegen. Je kan niet de hele week lui in de zetel liggen en compenseren door bijvoorbeeld op zaterdag 1 uur alles te geven. Het is belangrijk dat je dagelijks beweegt, 1 moment cardio toepast en 2 keer in de week krachtsoefeningen doet. Kracht is zeer belangrijk. Hoe ouder, hoe belangrijker dat wordt. Je spieren verzwakken naarmate je ouder wordt. Bewegen houdt je jong, dus het wil niet zeggen dat wanneer je ouder wordt , je het iets rustiger aan moet beginnen doen. Integendeel! Hoe ouder je wordt, hoe meer je moet sporten, want dan pas heb je het het meest nodig.

 

Wat doe je indien je een slechte dag hebt of wanneer negatieve emoties de kop op steken?

Agh! Dat heb ik ook wel eens. Maar ik heb er een trucje voor. Here weg go... Probeer eens, wanneer je slechtgezind bent, je mondhoeken lichtjes en onopvallend omhoog te brengen. Probeer gelijk eens negatief te denken. Dat lukt niet hé? Glimlachen en negatief denken is een onmogelijke combinatie. Dus! Als je je niet oke voelt, glimlach en je kan onmogelijk negatief denken.

#FitPlus

Delphine Steelandt

Start nu met het unieke programma en word 100!

Het doel van fitnessinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt is om zo veel mogelijk mensen in 100 dagen fit te krijgen. Het is van groot belang om nu de basis te leggen om 100 jaar te kunnen worden en te genieten van je 'oude dag'.

Dit boek is niet alleen voor twintigers en dertigers, maar ook voor 40-, 50-, ... en zelfs 90-plussers! Hoe vroeger je ermee start, hoe beter, maar je bent nooit te oud om te starten met een gezonde levensstijl!

In #FitPlus ga je in 100 dagen en in 3 fases werken aan een fitter en gezonder lichaam op basis van een weldoordacht en vooral haalbaar programma. Alle spieren van het lichaam worden uitgebreid, maar op een haalbare manier getraind vanop je matje of je (bureau)stoel.

€ 21,99 | Meer info | Kijk het boek in