Frederik Buyckx is 'Fotograaf van het jaar'

Frederik Buyckx is 'Fotograaf van het jaar'

05/05/2017

De Belgische fotograaf Fredrik Buyckx is winnaar van de prestigieuze prijs Photographer of the year van de Sony World Photography Awards 2017. Hij sleepte de award in de wacht met zijn serie Whiteout, dat toont hoe de natuur volledig transformeert in de winter. Daarnaast won hij ook een award in de categorie 'landschappen'.

Een tijdje geleden bracht Frederik Buyckx enkele maanden door in de favela’s in Rio de Janeiro. Zijn foto’s, die een realistische weergave zijn van het rauwe leven in de favela’s, bundelde hij in het boek Jesus, Make up & football. Geniet alvast mee van enkele fantastische foto’s van deze prijswinnende fotograaf!

© Frederik Buyckx

© Frederik Buyckx

© Frederik Buyckx

© Frederik Buyckx

Ook de (internationale) pers is lovend over de Belg. Zelf blijft hij met beide voeten op de grond staan. "Ik heb getwijfeld om de foto's in te sturen, want ik ben helemaal geen landschapsfotograaf", zei Buyckx in De Morgen. Nu hij de prijs gewonnen heeft, is de kans heel groot dat de fotograaf gecontacteerd wordt door de grote agentschappen. Iets dat zeker met open armen wordt ontvangen. "Zonder agentschap dat je continu vertegenwoordigt, is het zo moeilijk. Dat maakt prijzen als deze ook zo belangrijk."

 

Jesus, Make up & football

Frederik Buyckx

Religie, lichaamscultuur en voetbal in de Favela'sx

Frederik Buyckx verovert de wereld met krachtige documentaire fotografie. Hij ging ettelijke maanden bivakkeren in de favela's van Rio de Janeiro en bouwde er vertrouwensrelaties op met de buurtbewoners. Het boek geeft een realistisch en rauw, maar tevens verrassend optimistisch beeld van de favela's in Rio. Buyckx' fotografie springt er echter uit door zijn eigenzinnige kijk op het alledaagse leven van de favelabewoners. Hij toont bovendien hoe de favela's worden klaargestoomd voor de Wereldbeker voetbal (2014) en de Olympische Spelen (2016).

€29,99 | Meer info