Gouden Penseel voor 'Fabeldieren'

Gouden Penseel voor 'Fabeldieren'

20/09/2018

Illustrator Ludwig Volbeda mocht op 20 september het Gouden Penseel in ontvangst nemen. Het boek 'Fabeldieren' werd daarmee verkozen tot het best geïllustreerde kinderboek van 2018. De jury was erg lovend over dit boek vol draken, eenhoorns en griffioenen.

 

 

 

 

Uit het juryverslag:

"Ludwig weet van ieder dier een geloofwaardig wezen te maken. De ongelofelijke detaillering is nooit te veel. [...] Ook de paginagrote illustraties hebben een kracht en diepte in kleur die je zelden ziet. Het illustratiegenre van de fantasy krijgt door de verbeeldingskracht van Volbeda een heel nieuwe dimensie. De zorgvuldigheid van de sjablonen, patronen en kaders zijn de kers op de taart in dit in alle opzichten geweldige en grootse boek."

 

Fabeldieren
Floortje Zwigtman, Ludwig Volbeda

Maak kennis met de meest zonderlinge, grappige, oogverblindende, weerzinwekkende en gevaarlijke wezens.

Wist je dat je een draak kunt temmen met melk? Dat een griffioen een hopeloze romanticus is? Dat er op de hele wereld maar één feniks leeft?

Een boek van tweevoudig Gouden Uil-winnares Floortje Zwigtman en aanstormend talent Ludwig Volbeda, vol boeiende weetjes, eeuwenoude verhalen en wonderlijke illustraties.

€ 24,99 | Meer info