5 originele manieren om te vertellen hoe het met jou en je baby gaat

5 originele manieren om te vertellen hoe het met jou en je baby gaat

09/04/2020

Mama’s in spé zitten met heel veel vragen over hun zwangerschap en bevalling. De tropische storm aan vragen over zwangerschap en bevalling die op je afkomt krijgt er in deze tijden een extra windkracht bij. 

Als dit allemaal voorbij is dan zijn jullie de vrouwen die zwanger waren / bevielen tijdens een wereldwijde pandemie. Jullie zijn degenen die het ondenkbare trotseerden omdat het moest. Als je dit kan doorstaan, kan je bergen verzetten voor de rest van je leven.

Om jullie een hart onder de riem te steken, deel ik graag 5 originele manieren om te vertellen hoe het met jou en je baby gaat.

Take care.

- Sonia Pypaert (auteur van Onder mama's en oprichtster van Baby's Corner)

#1 Maak een video met de aankondiging van jullie zwangerschap voor vrienden en familie en stuur ‘m door of post ‘m op social media

#2 Sprokkel nu al de belangrijke herinneringen aan je zwangerschap en baby en bewaar ze op een mooie manier, echofoto’s, zwangerschapstest, …

#3 Maak tijd om enkele leuke foto’s te maken: van je zwangere buik, eentje met je partner, met een letterbord met het aantal weken dat je zwanger bent, in de babykamer die stilaan vorm krijgt, met een leuke boodschap op je buik, …

#4 Stel je materniteitskoffer samen, op deze manier kan je zorgeloos uitkijken naar dat magische, spannende moment.

#5 Stuur een gepersonaliseerde postkaart met een leuke foto van jou en hou familie en vrienden op de hoogte met een hartverwarmende boodschap. Je kan dit wekelijks doen en de foto’s bewaren, dit wordt héél leuk om nadien op terug te blikken.

Onder mama's - Sonia Pypaert

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap

Hoe bereid je je voor op het moederschap, misschien wel de mooiste reis van je leven? En wat staat je allemaal te wachten, zodra het zover is? In dit boek vinden mama's (in spe) een eerlijk antwoord op al hun vragen.

De auteur deelt leuke tips en praktische checklists voor bij de zwangerschap, de bevalling en de eerste weken na de geboorte. Vanuit haar jarenlange ervaring vertelt ze hoe je - ondanks vele vragen en kleine ongemakken - zo veel mogelijk kunt genieten van je zwangerschap, voor de baby een veilig nestje bouwen, de eerste kleertjes kiezen en als nieuwe gezin de wereld verkennen.

En ze brengt ook haar eigen verhaal, onversneden en oprecht. Want bij het mama zijn komt nog heel wat meer kijken. Iedereen wil de allerbeste mama zijn. Maar wat is dat vandaag dan, een goede mama zijn? Zul je veranderen als vrouw en partner? En hoe ga je om met buikgevoel, vragen, compromissen en tegenslagen? Dit boek biedt antwoorden op deze vragen en is een onmisbare gids voor mama's (in spe).

> Ontdek meer over dit boek