Benedictijnse stuurmanskunst

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
264
Afmetingen: 
215x145
Verschijningsdatum: 
19/10/2021
EAN: 
9789401480819
Nur-code: 
Theologie algemeen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
2

Benedictijnse stuurmanskunst

Leiding geven in dienst van de gemeenschap
  • Wil Derkse opent een spirituele gereedschapskist voor duurzaam en zinvol leiderschap

In perioden van crisis klinkt vaak de roep om leiderschap en krachtig bestuur. Talloos zijn de eigentijdse leiderschapstheorieën en organisatiemodellen die proberen die roep te beantwoorden.

In dit boek bewandelt filosoof Wil Derkse een weg die met de gangbare antwoorden vaak contrasteert, maar die na 15 eeuwen vruchtbaar gebruik voldoende duurzaam en door de praktijk beproefd is gebleken: die van de Benedictijnse spiritualiteit.

Een leerweg die er in de eerste plaats op is gericht dat 'het goede gebeurt', zowel in de persoonlijke sfeer als in het samenleven en samenwerken in een gemeenschap.

In plaats van 'leiderschap', dat zo vaak geassocieerd wordt met doortastendheid en aangeboren charisma, spreekt Wil Derkse dan ook liever over 'stuurmanskunst', die net als iedere kunst door scholing en oefening te leren is. De 'stuurman' is lid van de bemanning, met een specifieke functie, net als de andere bemanningsleden. Hij of zij staat in dienst van de gemeenschap.

Wil Derkse raakte als geassocieerd lid van de benedictijnse Sint-Willibrordsabdij nabij Doetinchem vertrouwd met deze bron van geestelijke vitaliteit. Hij probeerde eruit te putten in het vormgeven van zijn alledaagse leven en dertig jaar werken als leidinggevende, onder meer als hoogleraar filosofie verbonden aan de TU Eindhoven, de Radboud Universiteit en de Open Universiteit.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijks leven
Prijs:15,99
Subtitle: 
Benedictijnse richtlijnen voor wie naar goede dagen verlangt
Prijs:16,99
Prijs:18,99
Prijs:19,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

E-book ean

iBookstore