Au-delà de la Grande Guerre

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
288
Afmetingen: 
250x180
Verschijningsdatum: 
18/09/2018
EAN: 
9789401456685
Nur-code: 
Vaderlandse geschiedenis
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Au-delà de la Grande Guerre(fr)

Belgique 1918-1928
  • België na de Groote Oorlog: van de wapenstilstand naar de roaring twenties

De twintigste eeuw begint in 1918 en niet in 1901, wordt vaak gezegd. Toch is de nasleep van de Groote Oorlog nog grotendeels onbekend in België. Reden genoeg om de beste historici van het land hun licht te laten schijnen op de diepgaande transformaties die België onderging in de jaren 1918-1928.

Een greep uit de indrukwekkende inhoudsopgave. Onder meer Gerard en Van der Fraenen nemen de terugkeer van de koning en de bevrijding onder de loep. Sterkendries, Coolsaet en Ngongo buigen zich over de internationale betrekkingen. Buyst en Lauwers maken de economische en materiële balans op. Jaumain, Vrints en Reynebeau bekijken hoe de oorlog mens en maatschappij heeft veranderd. Van Ypersele en Devos reconstrueren de herdenkings- en herinneringscultuur. Dumoulin en anderen ontrafelen de nieuwste trends van de bruisende jaren 1920: van de hippe jazzmuziek tot de emanciperende vrouwenmode en de doorbraak van film en fotografie. Met een inleiding van Luc De Vos en een epiloog van Chantal Kesteloot.

Het resultaat is een exhaustief en verrassend naslagwerk, dat zich richt op al wie geïnteresseerd is in de Belgische geschiedenis. Geïllustreerd met tal van opmerkelijke foto's uit nationale en internationale collecties en archieven.

Met bijdragen van Michaël Amara, Franky Bostyn, Christoph Brüll, Erik Buyst, Rik Coolsaet, Jeroen Cornilly, Karolien De Clippel, Matthijs de Ridder, Luc De Vos,Wannes Devos en Piet Veldeman, Géry Dumoulin, Manuel Duran en Kevin Gony, Emmanuel Gerard, Serge Jaumain, Michel Jaupart, Chantal Kesteloot, Catherine Lanneau, Delphine Lauwers, Enika Ngongo, Marc Reynebeau, Serge Servellón, Tom Simoens, Jean-Michel Sterkendries, Jan Van der Fraenen, Christine Van Everbroeck, Laurence van Ypersele en Antoon Vrints en Martin Schoeps.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Oorlog en opstand in de zestiende eeuw
Prijs:34,99
Prijs:29,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Uitverkocht