Lannoo @ Open Monumenten

Lannoo @ Open Monumenten

27/11 - 27/03/2022
Diverse locaties in Vlaanderen
België

Boeken interactief beleven op bijzondere erfgoedplekken: dat is het recept van de allereerste editie van 
Lannoo @ Open Monumenten! Op zaterdag 27 en zondag 28 november presenteren tien auteurs hun boek in een monument dat de inhoud van hun werk perfect kadert.

Lannoo @ Open Monumenten doet locaties aan in elke Vlaamse provincie en bevat ook activiteiten voor jonge lezers. 

Met veel spijt laten we je weten dat we beslist hebben om alle events van Lannoo @ Open Monumenten uit te stellen. Met uitzondering van Seppe Nobels @ Droogdokkensite en Marc Van Ranst @ KU LEuven (digitaal). De impact van de vierde coronagolf blijkt té groot.

Uitgeverij Lannoo en Open Monumenten willen dan ook hun verantwoordelijkheid nemen om de verdere verspreiding van het virus te helpen indijken. Volgende week mag je van ons een mail verwachten waarin we een nieuwe datum voor de events aan je voorstellen. Uitgeverij Lannoo en Open Monumenten danken je alvast voor je begrip.

  
(UITGESTELD) Mathilda Masters @Plantentuin Meise
27 & 28/11/2021 - 11u -16u | MEISE

Mathilda Masters werkte een gloednieuwe speurtocht uit die je langs zeldzame, tropische of soms zelfs stinkende planten brengt in het Plantenpaleis. Gebaseerd op de boeken 321 superslimme dingen, laat ze jou naar antwoorden zoeken. Ga op ontdekkingstocht door de imposante Plantenserres.


 

  
(VOLZET) Seppe Nobels @Droogdokken
27/11/2021 - 12.30u -16u | ANTWERPEN

Samen met een topteam van culinaire talenten die hun land ontvluchtten runt Seppe Nobels het pop-​up restaurant Instroom aan de Antwerpse Droogdokken. Seppe vertelt je er het verhaal van zijn missie, introduceert zijn team en serveert je een gastronomisch vijfgangenmenu. 


 

 
(UITGESTELD) Tom Naegels  @be-MINE
27/11/2021 - 14u -17u | BERINGEN

In de vroegere steenkoolmijn van Beringen brengt Tom Naegels het verhaal van 30 jaar migratiegeschiedenis na WOII. Na de lezing bezoek je met gids het Mijnmuseum en de ondergrondsimulatie


 

 
(UITGESTELD) David Van Steenkiste  @Calmeynbos
28/11/2021 - 9.30u -12.30u | DE PANNE

David Van Steenkiste levert verse kruiden, eetbare bloemen en in het wild geplukte kruiden aan gerenommeerde horecazaken. Op 28 november neemt hij je op wandeling door het Calmeynbos op zoek naar wilde kruiden.


 

 
(ONLINE) Marc Van Ranst  @KU Leuven
28/11/2021 - 10u -10.45u | LEUVEN

Professor Marc Van Ranst vertelt je alles over microben en virussen in de statige universiteitsaula van KU Leuven. Na de lezing kan je nog een hele dag genieten van allerlei activiteiten op de Dag van de Wetenschap in KULeuven.


 

 
(UITGESTELD) Geert Vandenbon @Koersmuseum
28/11/2021 - 10.30u -13u | ROESELARE

In zijn bevlogen show neemt Geert je mee naar kleine en grote weetjes, histories, records en absurditeiten van zijn Koerskalender 2022! Na de voorstelling zet het museum de deuren voor je open. 


 

 
(GEANNULEERD) Elke Geraerts  @Oude Gevangenis
28/11/2021 - 14u -15.30u | HASSELT

Het lock​down gevoel beleefden we met z'n allen tijdens de coronacrisis. In haar gloednieuwe boek  'De Mentale Reset' geeft topspreekster Elke Geraerts je de  nodige handvatten voor leven en werk post-​corona. De lezing vindt plaats in de imposante Oude Gevangenis in Hasselt.  


 

  
Luc Swinnen @Oude Abdij Drongen
27/03/2022 - 14u -17u | DRONGEN (NIEUWE DATUM)

Stressexpert Luc Swinnen geeft een revolutionair antwoord op stress-​ en angstklachten in de Oude Abdij Drongen. Met het boek 'Activeer je Nervus Vagus' leert dokter Luc Swinnen hoe je stap voor stap je veerkracht kan versterken, je angst kan verminderen en stressgerelateerde klachten een halt kan toeroepen. 


 

  
(UITGESTELD) Stinkhond @De Zeven Torentjes
28/11/2021 - 14u -17u | BRUGGE

Een namiddag speuren, smullen en spelen met Stinkhond op de oudste kinderboerderij van Vlaanderen: De Zeven Torentjes in Brugge.


 

  
Thierry Geerts @Erfgoedbibliotheek
27/03/2022 - 14u -17u | ANTWERPEN (NIEUWE DATUM)

Thierry Geerts, topman bij Google België en Luxemburg stelt zijn nieuwe boek 'Homo Digitalis' voor  in de fabuleuze Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in centrum Antwerpen.  Je ontdekt er meteen ook de link tussen Google en de eeuwenoude collecties.