De geuren van de kathedraal: exclusieve lezing met concert (uitverkocht)

De geuren van de kathedraal: exclusieve lezing met concert (uitverkocht)

05/02/2023
Groenplaats 21
2000 Antwerpen
België

Lezing dr. Wendy Wauters, auteur van het gloednieuwe boek 'De geuren van de kathedraal. De overweldigende 16de eeuw in Antwerpen' en concert door Dionysos Now!, internationaal topensemble o.l.v. Tore Tom Denys, gespecialiseerd in de polyfone muziek uit de 16de eeuw

Lezing

Wendy Wauters laat je 16de-eeuws Antwerpen ontdekken op geheel unieke wijze, met name door de ogen, oren en neus van de mensen van toen. Ze situeert haar verhaal in het kloppende hart van de stad: de kathedraal, waar diepgelovige parochianen het pad kruisten met koekenbakkers, hondenslagers en veehandelaars. Niet meteen wat je van een religieuze ruimte verwacht? Wacht tot je hoort over het gekmakende heen-en-weer-geloop bij de tientallen zijaltaren, terwijl de lijkgeur uit de grafputten opsteeg. Wendy Wauters promoveerde in 2021 over de belevingswereld van de kerkganger in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekerk tussen 1450 en 1566. In januari 2023 verschijnt haar publieksboek De geuren van de kathedraal.

Concert

Met Dionysos Now! wil stichter en bezieler Tore Tom Denys (die o.a. zong bij het Koor van de Weense Staatsopera en solist is bij het Collegium Vocale) aantonen dat de vocale polyfonie uit de renaissance spannende muziek is, die het verdient om door een breed publiek te worden beluisterd. Dionysos Now! wil kathedralen uit klanken neerzetten, vooral met de muziek van Adriaen Willaert, een van de grootste muzikanten uit die tijd en meer dan 35 jaar kapelmeester aan San Marco in Venetië.

 

Praktisch

Wanneer: zondag 5 februari 2023 om 15u
Waar: O.-L.-Vrouwekathedraal Antwerpen

Kostprijs:
€ 30
(lezing & concert, zonder boek)
€ 60 (lezing & concert, incl. boek)