Borealis - Life in the woods

Borealis - Life in the woods

16/01 - 03/10/2021
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
Nederland

Het belang van de bossen op onze planeet was nooit eerder zo duidelijk als nu. Het zijn de bomen die de enorme uitstoot van CO2 uit onze atmosfeer filteren en daarmee een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen de klimaatverandering. Fotograaf Jeroen Toirkens (1971) en journalist en televisiemaker Jelle Brandt Corstius (1978) hebben voor hun project Borealis de afgelopen vier jaar de bossen van de zogenaamde boreale zone bezocht, op zoek naar de verhalen van deze bossen en de mensen die ze bewonen.

 

In de grote tentoonstelling Borealis – Life in the Woods komen alle acht hoofdstukken van het project aan bod; van houthakkers in Noorwegen, wetenschappelijk onderzoek in Japan en nieuwe aanplant in Schotland tot en met het persoonlijke sluitstuk van Toirkens en Brandt Corstius in Alaska.

 

WIE
Jeroen Toirkens & Jelle Brandt Corstius

WAAR
Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
 
WANNEER
De tentoonstelling loopt nog tot 3 oktober 2021

Borealis

Trees and people of the northern forest

Jeroen Toirkens Jelle Brandt Corstius

De bomen, de bossen en de bewoners in een intrigerend geschreven en beeldend document

Fotograaf Jeroen Toirkens en schrijver Jelle Brandt Corstius vertellen het verhaal van de boreale bossen, een cirkel van voornamelijk naaldbomen die zich uitstrekt over Europa, Azië en Noord-Amerika, en de mensen die er wonen. In deze tijden waarin de klimaatverandering duidelijk zicht- en voelbaar is, is er een grote nood hun verhalen te delen.