Boektopia Programma en Boekenmarathon - Maandag 1 november

Boektopia Programma en Boekenmarathon - Maandag 1 november

01/11/2021
Kortrijk Xpo - Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
België

 

VOORSTELLINGEN

11.30-12.30, #FITFAMILY
Delphine Steelandt


16.30-17.30, NIEUW BELGIË
Tom Naegels


18.00-19.00, TERRORISTENJAGER
Lionel D.

 

BOEKENMARATHON

12.15-12.30 DE WAANZINNIGE BOOMHUT
Andy Griffiths


12.45-13.00, VOS EN HAAS
Sylvia Vanden Heede


13.15-13.30, BELINDA'S HOMEMADE COOKIES
Belinda MacDonald


13.45-14.00, QIGONG
Frank Adam


15.30-15.45, HET UUR BLAUW
Johan Terryn


17.00-17.15, ONGEHOORD
Pascale Petralia

 

Bekijk ons volledige programma

 

SIGNEERSESSIES

Delphine Steelandt
Tom Naegels
Lionel D.
Frank Adam
Sylva Vanden Heede
Johan Terryn
Pascale Petralia

 


 

11.30u-12.30u

Versterk je spieren en de band met je kind door samen fit en gezond te worden!

#FitMom was meteen een bestseller: samen met je baby of peuter oefeningen doen om weer fit te worden. #FitFamily bouwt hierop verder, maar betrekt er de kinderen nog meer bij, want ook zij kunnen spelenderwijs de bouwstenen leggen voor een lang en gezond leven! We willen als ouder gezond leven, maar het is vaak een heuse opdracht om onze kinderen hierin mee te krijgen.

> Meer over het boek '#FitFamily'


 

16.30u-17.30u

Tom Naegels schrijft een grote naoorlogse migratiegeschiedenis van België

Honderdduizenden mensen, afkomstig uit de gordel van landen rond de Middellandse Zee, trokken naar ons land om het nieuwe België mee gestalte te geven. De impact die ze daarmee gehad hebben op economisch, demografisch, cultureel en politiek gebied, is immens. In dit eerste deel van zijn grote geschiedenis van België als migratieland vertelt Tom Naegels het verhaal van die volksverhuizing in al zijn aspecten. Het start bij de bevrijding in 1944 en eindigt bij de verkiezing in 1978 van de eerste volksvertegenwoordiger van de nieuwe partij het Vlaams Blok.

 

> Meer over het boek 'Nieuw België'


 

18u-19u

Een uitzonderlijke kijk achter de schermen van het eliteteam bij de politie

België 15 januari 2015. In Verviers vallen leden van de Speciale Eenheden binnen in een rijtjeshuis waar drie IS-terroristen broeden op een aanslag. Het vuurgevecht komt een week na de dodelijke aanslag op de redactie van Charlie Hebdo en is het begin van een terreurgolf in België en Frankrijk. In de frontlinie staat hoofdinspecteur Lionel D. van het Speciaal Interventie Eskadron (SIE). Voor het eerst getuigt een lid van het eliteteam van de federale politie over zijn leven en werk. De loodzware opleiding, de inzet op leven en dood, de dagelijkse strijd tegen gangsters en geweldenaars.

 

> Meer over het boek 'Terroristenjager'


 

12.15u-12.30u, BOEKENMARATHON

Ontdek de waanzinnige wereld van de waanzinnige boomhut [Kids]

Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is alles mogelijk! En in elk boek komen er 13 verdiepingen bij. Waar wacht je nog op? Kom snel langs!

 

> Meer over 'De waanzinnige boomhut'-reeks


 

12.45u-13u, BOEKENMARATHON

Reis mee naar de wereld van Vos en Haas met Sylvia Vanden Heede [Kids]

Het eerste boek van Vos & Haas verscheen in 1998. De kinderboekenreeks kende sindsdien een enorm succes. Het werk van Sylvia Van den Heede en Thé Tjong-Khing kreeg een lange reeks bekroningen, waaronder de Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer. De Vos & Haas-boeken zijn geschikt voor lezers van 4 tot 7 jaar en zijn goed voor meer dan 650.000 verkochte exemplaren. Daarbovenop is de reeks ook op televisie te zien.

 

> Meer over de reeks 'Vos en Haas'


 

13.15u-13.30u, BOEKENMARATHON

The Australian Chef over haar liefde voor koekjes en België 

Van de outback tot Peru, van Italië tot België: koekjes zijn universeel. The Australian Chef Belinda MacDonald, die voor de liefde naar België kwam, sprokkelde tijdens haar reizen evenveel recepten als verhalen. Omdat een koekje nooit zomaar een koekje is, maar een herinnering, troost of cadeautje aan jezelf op een doordeweekse dag..

 

> Meer over het boek 'Belinda's homemade cookies'


 

13.45u-14u, BOEKENMARATHON

Langer gezond en gelukkig leven door te bewegen, ademen en mediteren

Auteur Frank Adam maakt de oeroude oosterse bewegingsvorm qigong toegankelijk voor het brede publiek. Via mindfulle bewegingen, meditaties en drukpuntenmassage, afgesteld op het ritme van de Chinese orgaanklok, hef je blokkades op en voorkom je ziekte, stress en vermoeidheid. Zo ervaar je een diepe, zelfhelende innerlijke kracht.

 

> Meer over het boek 'Qigong'


 

15u30-15.45u, BOEKENMARATHON

Afscheid zonder nabijheid

Johan Terryn verloor zijn vader midden in de eerste lockdown. Rouwen en verdriet delen werden sterk beperkt door de omstandigheden. Hij gebruikte dan maar zijn column op de radio om zijn rouwboodschap de wereld in te sturen. Vele luisteraars voelden zich geraakt en vertelden hem spontaan hun eigen verhaal over het gebrek aan nabijheid bij het afscheid. Met twaalf van hen ging hij in gesprek, tijdens een wandeling die begon in het pikkedonker en eindigde bij zonsopgang. Twaalf mensen kwamen zo op verhaal.

 

> Meer over het boek 'Het uur blauw'


 

17u-17.15u, BOEKENMARATHON

Auteur Pascale Petralia kruipt in de huid van een slachtoffer van stalking

Sandra Paresi is een jonge levenslustige vrouw die met beide voeten in het leven staat. Vol enthousiasme combineert ze haar artistieke carrière met lesgeven in het kunstonderwijs. Alles lijkt goed te verlopen tot ze het mikpunt wordt van een ziekelijke manipulator. Haar stalker weeft een ingenieus web van leugens waardoor Sandra in een emotionele hel terecht komt. Ze kan op weinig begrip rekenen van haar omgeving. Onwetendheid en machogedrag duwen haar de dieperik in. Een spannende roman van Pascale Petralia.

 

> Meer over het boek 'Ongehoord'

» Bekijk hier ons volledige programma