Boekenmarathon - 8 november

Boekenmarathon - 8 november

08/11/2020
België

Van zondag 1 tot en met woensdag 11 november ontvangt boekenliefhebber en radiomaker Tom De Cock zo'n 300 grote namen uit de Vlaamse en internationale boekenwereld op een Boekenmarathon. Tom interviewt hen coronaproof over hun nieuwste boek vanuit de lege hallen van Antwerp Expo. Fictie, wetenschap, kookboeken, young adult, poëzie, bekende namen, debutanten, internationale supersterren... Voor elk wat wils. Elke dag van 12u tot 20u, op zondagen van 13u tot 21u want dan volgen we Touché op, die ook live vanuit Antwerp Expo zullen uitzenden. Het volledige programma kan je hier terugvinden.

Volg alles live of achteraf via VRT NU vanaf zondag 1 november 13u. Wij zetten het programma van onze auteurs even op een rijtje.

 

Mijn waarheid - Sandra J. Paul 

Interview | 15u15 - 15u30

Twee vrienden. Een bruid die sterft. Twee versies. Eén onbetrouwbare verteller.

Wie geloof jij, Nathan of Elias?

De lezer beslist zelf welke versie hij het eerst leest en gelooft, maar de echte waarheid zit verborgen in het midden.

> Lees meer

 

Gifalarm! - Jan Tytgat

Interview | 15u45 - 16u

Ontdek in dit boek alles over de verschillende soorten gif. Wat hebben bacteriën met vergif te maken en is plastic echt zo giftig?

Hoe kun je zien of een paddenstoel giftig is? 
Wat moet je doen als je door een slang bent gebeten? 
Wat doet een toxicoloog? 

Met boeiende quizvragen en een proefje om zelf plastic te maken.

> Lees meer

 

Spionage - Lars Bové

Interview | 16u30 - 16u45

Ontdek alles over geheime diensten, spiondieren, wapens en gadgets, codetaal, speciale missies, cyberspionage en nog véél meer!

• Hoe kreeg James Bond de codenaam '007'?
• Welke gadgets en afluisterapparatuur gebruiken spionnen?
• Wat hebben honden, duiven, vissen en dolfijnen te maken met spionage?

> Lees meer

 

Nog lange niet - M.J. Arlidge

Interview | 17u - 17u15

‘Je hebt nog een uur te leven.’

Dat is het enige wat de stem aan de telefoon zegt voordat er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: iemand houdt zijn of haar slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten… en slaat dan toe.

Terwijl het dodenaantal oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Want de dader is haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen. Wat hebben deze slachtoffers met elkaar gemeen? Voor hen kan nu elk telefoontje de laatste zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren.

> Lees meer

 

Undercover - Hugo Luijten

Interview | 18u-18u15

Bloedstollende prequel van de succesreeks Undercover.

In een poging om de witwaspraktijken van een criminele bende aan het licht te brengen, infiltreert undercoveragent Bob Lemmens in een gokkastenimperium in de Limburgse plattelandsgemeente Kinrooi, nabij de Nederlandse grens.

Bob raakt steeds meer verwikkeld in de duistere zaakjes van de gokfamilie en wanneer er een dode valt, dreigt het ook voor hem fataal af te lopen...

 

> Lees meer

 

Investeren in de tweede helft van je leven - Michaël Van Droogenbroeck en Ewald Pironet

Interview | 18u45-19u

Vanaf de tweede helft van je leven kun je vaak iets meer opzijzetten. Maar een spaarrekening rendeert niet, zegt men. Klopt dat? Hoe vind je dan je weg in alle spaar- en beleggingsopties? Hoe weet je wat er bij je past en hoe begin je eraan? Hoeveel heb je nodig voor je oude dag, en hoe zorg je dat er ook wat overblijft voor je kinderen en kleinkinderen?

Een boek dat helder en eerlijk uitlegt waarin je je geld kunt investeren. Dat niet focust op één concrete manier, maar het hele pakket in ogenschouw neemt. En dat niet zomaar gouden tips belooft, maar ook de mogelijke risico’s bespreekt. Want enkel dan kun je goede investeringskeuzes maken, volgens je eigen verwachtingen en mogelijkheden.

> Lees meer

 

De kunst van het ongelukkig zijn - Dirk De Wachter

Interview | 19u15-19u30

Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait.
In zijn nieuwste boek gaat Dirk De Wachter in op grote vraagstukken in onze maatschappij die ons leven bepalen, sturen of veranderen, maar die ons vooral in contact brengen met de ander of met onszelf.

Onze samenleving is er een geworden van de hoogste pieken, van het steeds beter, verder en hoger. Wat erger is: we staan er bijna niet meer bij stil dat die pieken de laagtes niet opvullen. We zien geen onderscheid tussen wat ons heel even gelukkig maakt en wat het leven echt zin geeft. Maar hoe kunnen we dat onderscheid weer leren maken?

> Lees meer