Boekenmarathon - 6 november

Boekenmarathon - 6 november

06/11/2020
België

Van zondag 1 tot en met woensdag 11 november ontvangt boekenliefhebber en radiomaker Tom De Cock zo'n 300 grote namen uit de Vlaamse en internationale boekenwereld op een Boekenmarathon. Tom interviewt hen coronaproof over hun nieuwste boek vanuit de lege hallen van Antwerp Expo. Fictie, wetenschap, kookboeken, young adult, poëzie, bekende namen, debutanten, internationale supersterren... Voor elk wat wils.Elke dag van 12u tot 20u, op zondagen van 13u tot 21u want dan volgen we Touché op, die ook live vanuit Antwerp Expo zullen uitzenden. 

Volg alles live of achteraf via VRT NU vanaf zondag 1 november 13u. Wij zetten het programma van onze auteurs even op een rijtje.

 

Weg van het piekeren - Filip Raes

Interview | 13u15-13u30

In 'Weg van het piekeren' beschrijft gedragstherapeut Filip Raes hoe hij werkt met piekeren. Al kun je piekeren nooit helemaal uit je leven bannen, je kunt er wel anders mee omgaan. Door het piekeren sneller op te merken en op die momenten sneller over te gaan tot actie, leg je het piekeren lam. Er komt meer ruimte in het leven voor dingen die er echt toe doen.

Dit boek vertelt in heldere stappen hoe je een nieuwe weg inslaat. Hoe meer je die nieuwe weg bewandelt, hoe breder die wordt en hoe meer je jezelf bevrijdt.

 

 

This is not a chicken - Koen Vanmechelen

Interview | 14u15-14u30

Koen Vanmechelen - Iedere soort is beperkt, daarin zit de schoonheid - als de puzzel die slechts ontstaat door het samenpassen van alle stukjes. Zonder elkaar hebben al die puzzelstukjes niet veel te betekenen. De schoonheid schuilt in het samenspel. Met twee is er meer schoonheid dan alleen.

Dit boek is de neerslag van een lange reeks gesprekken tussen Koen Vanmechelen en Geerdt Magiels in LABIOMISTA, op het snijpunt van tekst en beeld, van kunst, wetenschap en samenleving. Samen gaan ze op zoek naar de kern van onze complexe wereld: in de schoonheid van de beperking, in de relatie tussen koken en kunst, hoe de natuur een grote kopieermachine is, waarom mensenrechten en fertiliteit hand in hand gaan, en waarom het globale geen bestaansrecht heeft zonder het lokale.

> Lees meer

 

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet - Elise De Rijck

Interview | 14u45-15u

Elise De Rijck zet kinderen aan het werk rond kleur
Wat nu volgt, kan je petje te boven gaan: Dit is geen boek!
Het lijkt misschien wel zo, want het heeft pagina's, woorden en een omslag.

Maar vergis je niet! Dit is geen echt boek. Het is aan jou om van dit boek, dat overduidelijk geen boek is, een verzameling te maken van smerige, mooie, nutteloze en absurde dingen in de mooiste kleur van alle kleuren... Roze!

 

 

Bierland België - Erik Verdonk

Interview | 15u15-15u30

De biercultuur van België behelst talloze biermerken, brouwmethodes en lokale tradities. In Bierland België ontleden we aan de hand van 365 bieren de geheimen van het brouwproces en het zo populaire eindproduct. Praktische tips om al dat lekkers te bewaren, te schenken, te tappen en te proeven mogen natuurlijk niet ontbreken. Neem deze handige gids er ook bij om je volgende brouwerijbezoek te plannen.

> Lees meer

 

321 superslimme dingen die je moet weten over geschiedenis - Mathilda Masters

Interview | 16u-16u15

Wist je dat:

  • de oerknal waarmee alles begon geen echte knal was?
  • de Perzen in 400 v.Chr. de diepvriezer uitvonden?
  • de Romeinen soms het Colosseum vulden met water en zeeslagen naspeelden?
  • er ook vrouwelijke hofnarren waren in de middeleeuwen?
  • de Azteken een dierentuin én een mensentuin hadden?
  • Franse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog gelukspoppetjes op hun uniform droegen?
  • een van de eerste levende wezens in de ruimte een Russisch hondje was?

> Lees meer

LN Knits Essentials - Ellen Kegels

Interview | 18u-18u15

LNKNITS ESSENTIALS bevat de 35 succesvolste patronen van LN Knits. Je kunt nu zelf je eigen sweater, beanie of poncho breien, want Ellen Kegels geeft voor allereerste keer de patronen van haar allermooiste items vrij! De patronen variëren van eenvoudig tot geavanceerd, en zijn geschikt voor kinderen en volwassen vrouwen. Voor elk wat wils dus!

Dit boek is een collector's item, een must have voor iedere breister, met prachtige foto's en vormgeving.
Naar aanleiding van het tienjarig jubileum van LN Knits, neemt Ellen Kegels je mee in haar verhaal over het ontstaan van het merk, over de reis naar Peru en het gebruik van fairtrade wol.

 

De geschiedenis van 111 jaar Uitgeverij Lannoo - Laura Lannoo & Maarten Van Steenbergen

Interview | 19u15-19u30

Een standvastig familiebedrijf. Samen met een groep gedreven vakmensen, runt de familie Lannoo nu al 111 jaar de uitgeverij op deze manier. Met liefde voor boeken, gezond verstand en internationale ambitie. Geworteld in vrij en verstandig ondernemerschap, met bijzondere kwaliteit als rode draad. CEO Matthias Lannoo staat bijna 30 jaar aan het roer als vertegenwoordiger van de vierde generatie en de intrede van de vijfde generatie wordt op een professionele manier voorbereid.

Maarten Van Steenbergen is directeur-uitgever, Laura Lannoo is Deputy Publisher General Non-Fiction bij Lannoo en de 5de generatie aan het werk.