Boekenmarathon - 10 november

Boekenmarathon - 10 november

10/11/2020
België

Van zondag 1 tot en met woensdag 11 november ontvangt boekenliefhebber en radiomaker Tom De Cock zo'n 300 grote namen uit de Vlaamse en internationale boekenwereld op een Boekenmarathon. Tom interviewt hen coronaproof over hun nieuwste boek vanuit de lege hallen van Antwerp Expo. Fictie, wetenschap, kookboeken, young adult, poëzie, bekende namen, debutanten, internationale supersterren... Voor elk wat wils. Elke dag van 12u tot 20u, op zondagen van 13u tot 21u want dan volgen we Touché op, die ook live vanuit Antwerp Expo zullen uitzenden. Het volledige programma kan je hier terugvinden.

Volg alles live of achteraf via VRT NU vanaf zondag 1 november 13u. Wij zetten het programma van onze auteurs even op een rijtje.

 

Het lijkt wel een feestje - Stijn De Paepe

Interview | 12u30 - 12u45

Grappige en ontroerende versjes voor jonge kinderen. 
Over herkenbare thema's zoals dieren, familie, slapen, spelen en nog veel meer.

DEUGNIET 

Meestal ben ik braaf en lief, 
zeg ik 'dag' en 'alsjeblief', 
hou ik me een beetje in, 
hoef ik niet mijn eigen zin, 
speel ik samen met mijn zus, 
geef ik tantes braaf een kus, 
zeur ik niet om snoep of friet, 
maar vandaag eens lekker niet!

> Lees meer

 

I love sweaters & hoodies - Fran Van Severen

Interview | 16u - 16u15

In dit boek staan 13 modellen voor kinderen, tieners, mannen en vrouwen waar je meer dan 50 verschillende sweaters mee kunt maken. Alle modellen gaan van maat 92 tot maat XXL: stoere, baggy sweaters, comfortabele hoodies, een heerlijk warme pull-over, een gezellige onesie.

De werkwijzen worden nauwkeurig beschreven en duidelijk uitgelegd aan de hand van tekeningen.

> Lees meer

 

Slaap baby slaap - Nathalie Schittekatte

Interview | 16u30 - 16u45

Alles wat je moet weten om je baby vanaf de start gezonde slaapgewoontes aan te leren.

Veel ouders vallen van hun roze wolk als hun kersverse baby een slecht slaper blijkt te zijn. Toch kun je met een gerichte aanpak veel problemen voorkomen.

Babyslaapcoach Nathalie Schittekatte zet in deze uiterst toegankelijke basisgids de do's en dont's voor ouders van jonge baby's op een rijtje. Ze legt uit hoe slaap bij pasgeborenen werkt, hoe je de beste slaapomgeving creëert etc.

> Lees meer

 

Evolutie - Dominique Adriaens

Interview | 19u - 19u15

Toegankelijke inleiding tot Darwins evolutietheorie

Dominique Adriaens vertelt het verhaal van de evolutietheorie, van de eerste vage ideeën van vroege natuurfilosofen tot Darwins cruciale inzicht en de wetenschappers die zijn inzichten verder geperfectioneerd hebben. Dit boek legt de basisprincipes van evolutie toegankelijk uit, voor iedereen die geïnteresseerd is in Darwins even geniale als gewaagde idee. Hij illustreert de theorie met fascinerende voorbeelden uit de dieren- en plantenwereld. Biologische voorkennis is niet vereist.

> Lees meer