Arne Quinze. My Secret Garden. Tentoonstelling

Arne Quinze. My Secret Garden. Tentoonstelling

29/05 - 29/08/2021
Rue Neuve 8
7000 Mons
België

Het was de grijze somberheid in de steden die Arne Quinze al heel vroeg aanzette om actie te ondernemen. Als tiener eerst als graffitikunstenaar en snel daarna door sculpturen te maken voor de openbare ruimte. Zijn interventies bestaan uit vreemde, volumineuze voorwerpen die de stedelijke stilte doorbreken, nieuwsgierigheid opwekken en aanzetten tot discussies.

De plantenwereld, zijn voornaamste inspiratiebron, is over de hele tentoonstelling aanwezig, van zijn eerste studies tot zijn huidige schilderijen, waarin hij zowel de kwetsbaarheid als de kracht van de natuur vastlegt. Arne Quinze heeft in de omgeving van het museum namelijk een echte tuin aangelegd, zijn favoriete onderwerp, door zo’n 5000 bloemen te planten waardoor de toeschouwer een steeds wisselend tafereel kan aanschouwen.

Het atelier dat in de tentoonstelling is heropgebouwd is een laboratorium van experimenten waar maquettes in alle maten en inspirerende voorwerpen worden verzameld en leven geven aan gevarieerde werken, zoals de gekleurde aluminiumsculpturen die u zult ontdekken als u een bezoek brengt aan de Grote Markt van Mons.

WAAR
Beaux-Arts Mons
Rue Neuve 8
7000 Bergen

WANNEER
De tentoonstelling loopt van 29 mei tot 29 augustus 2021

 

Arne Quinze

Hervé Mikaeloff, Xavier Roland

Het eerste volledige overzichtswerk van Arne Quinze

In de jaren 1980 begon hij zijn artistieke carrière als grafitti-artiest, maar al snel evolueerde hij van 'street art' naar 'public art'. De internationaal gelauwerde Arne Quinze is synoniem geworden voor monumentale installaties die je overal ter wereld vindt: van Duitsland en Frankrijk tot de VS, China en Brazilië. Maar zijn oeuvre omvat ook schilderijen, kleinere beeldhouwwerken en lichtinstallaties.

Arne Quinze brengt het hele verhaal aan de hand van meer dan 500 beelden, een doorwrocht essay van Xavier Roland, de directeur van het Museé des Beaux-Arts in Mons (BAM), en een onthullend en exclusief interview met Hervé Mikaeloff.