3 recepten voor de thuisbakker!

3 recepten voor de thuisbakker!

23/04/2020

Nu we toch allemaal zoveel mogelijk binnen moeten blijven, is dit het ideale moment om de thuisbakker in jou wakker te maken!

Wij kozen drie heerlijke recepten uit Bakken voor iedereen 2 die je alvast kan uitproberen.

Want zeg nu zelf, tegen een taartje, wafels of chocolademousse kan je toch geen nee zeggen?

Aardbeien – munttaart

INGREDIËNTEN

taartring van 16 cm doorsnede & 2,5 cm hoogte | 1 l melk | 100 g puddingpoeder | 250 g suiker | 2 eidooiers

VOOR DE MUNTGANACHE

55 g slagroom | 10 g honing | 2 g muntblaadjes | 120 g witte chocolade, in stukjes gehakt, of callets | 15 g zachte boter

VOOR DE CRÈME & AFWERKING

100 g melk | 25 g suiker | 10 g puddingpoeder | 250 g slagroom | Aardbeien

BEREIDING

Rol het boterdeeg uit op 2,5 mm dikte, prik rijkelijk met een vork en fonceer de taartring. Bak 18 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.

Verwarm voor de muntganache de slagroom met de honing en voeg de muntblaadjes toe. Mix na 10 minuten het geheel en breng aan de kook. Giet de kokende massa op de witte chocolade en meng goed. Voeg de zachte boter toe en mix kort.

Vul de taartring met de muntganache en zet deze in de koelkast. Breng voor de crème de melk aan de kook. Roer de suiker en het puddingpoeder door elkaar en voeg een beetje warme melk toe (= compositie). Voeg de compositie toe aan de resterende melk en breng samen aan de kook. Laat deze massa afgedekt met plasticfolie afkoelen in de koelkast.

Roer de afgekoelde crème glad. Klop de slagroom tot een crème en meng onder de crème. Vul de taartring tot boven met deze crème. Snijd de aardbeien in twee, leg ze in een waaier op de crème en abricoteer.

Brusselse wafels

INGREDIËNTEN (voor 16 stuks)

wafelijzer | 125 g lauw water | 1 ei | 125 g bloem, gezeefd | 1 g zout | vanille naar smaak | 125 g lauwe melk | 6 g gist | 50 g boter | poedersuiker

BEREIDING

Meng het lauwe water met het ei, de gezeefde bloem, het zout en de vanille. Meng de lauwe melk met de gist tot deze volledig is opgelost. Meng beide samen tot een homogene massa.

Smelt de boter en meng deze eronder met de mixer. Laat minstens een halfuurtje afgedekt rusten.

Verwarm het wafelijzer en verdeel er een beetje beslag over. Sluit het ijzer en draai het meteen om. Bak ongeveer 3 à 4 minuten. Keer het ijzer terug om en haal de wafel uit het ijzer. Leg de wafel op een bordje en werk af met poedersuiker.

Chocolademousse

INGREDIËNTEN (voor 12 potjes)

400 g slagroom | 75 g gesmolten melkchocolade | 75 g gesmolten fondantchocolade | 3 eieren | 90 g suiker | chocoladeschilfers

BEREIDING

Klop de slagroom halfvast op en plaats in de koelkast. Meng de gesmolten chocolades en houd warm. Meng de eieren met de suiker en verwarm tot 37 °C. Klop koud tot een stevig en luchtig beslag.

Meng een vierde van de opgeslagen slagroom onder de gesmolten chocolades. Spatel er het luchtige beslag en de rest van de slagroom onder tot een gladde en luchtige chocolademousse. Spuit de chocolademousse in potjes en plaats in de koelkast. Werk af met chocoladeschilfers.

Bakken voor iedereen 2

Christophe Declercq

In het tweede deel van het succesvolle Bakken voor iedereen verzamelde banketleraar Christophe opnieuw meer dan 125 van zijn beste recepten. Een heel praktisch boek waar je onmiddellijk mee aan de slag kunt.

Dankzij de eenvoudige uitleg en duidelijke stap-voor-stapfoto's kun je alles gemakkelijk volgen en tover je in geen tijd de lekkerste desserts op tafel!