Aan het werk. Een job als springplank

Aan het werk. Een job als springplank

26/04/2016

Jobs, jobs, jobs: dat is waar het vandaag meer dan ooit om gaat. Minder bekend is dat jaarlijks 570.000 Belgen via de uitzendsector de weg vinden naar de arbeidsmarkt. Uitzendkrachten zijn aan de slag in zowat alle sectoren en in alle fases van een carrière, van de eerste job tot een bijverdienste na het pensioen. Aan de hand van verrassende getuigenissen en interessante weetjes schetsten we een indringend portret van een sector die flexibel werk mogelijk maakt en vaak een opstap betekent naar de arbeidsmarkt en een job.

2 boeiende getuigenissen: Hassan & Brigitte over uitzendwerk

6 interessante weetjes over een job als interim

Wist je dat…
… Elk jaar meer dan 400.000 studenten in België bijklussen? 40% doet dat via uitzendwerk.
… Dat het uitzendbureau de juridische werkgever is van een uitzendkracht voor de job begint? Maar van zodra de job start is het bedrijf de feitelijke werkgever.
… De uitzendsector mooie cijfers kan voorleggen als het gaat om de tewerkstelling van niet-Belgen? Zo is 14% van de  uitzendkrachten afkomstig uit de EU en 21,2% van buiten de EU. De uitzendsector scoort hier beduidend beter dan het algemene arbeidsmarktgemiddelde.
... Er tot 2014 slechts drie situaties waarin een werkgever beroep mocht doen op uitzendkrachten: om een vaste werknemer te vervangen tijdens afwezigheid, om een plotse piekperiode op te vangen of om de invulling van een specifieke taak. Sinds 2014 is het ook  wettelijk mogelijk om via uitzendwerk een geschikte kandidaat te vinden.
… Dat een uitzendkracht hetzelfde statuut met dezelfde sociale voordelen geniet als andere werknemers op het vlak van vakantiegeld, wettelijk pensioen, recht op kinderbijslag,…
…. Dat men sinds 2015 onbeperkt kan bijverdienen als gepensioneerde vanaf 1 januari in het jaar waarin men 65 jaar wordt, of indien men een loopbaan van 45 jaar kan bewijzen.

 

Op zoek naar meer tips & getuigenissen van uitzendkrachten?

Bijna 600.000 uitzendkrachten gingen jou voor.
Het boek Aan het werk – Een job als springplank zet alle voordelen op een rij en toont hoe een job als uitzendkracht een opstap kan betekenen naar een vaste job.
Met getuigenissen & tips van mensen uit alle fases van een carrière, van de eerste job tot een bijverdienste na het pensioen.

€ 17,99 | Bestel