In 5 stappen minder pijn in nek en schouders

In 5 stappen minder pijn in nek en schouders

13/10/2016

Pijn in je nek en schouders door lange tijd achter de computer te zitten? Deze oefening is perfect om spieren los te maken en stijfheid te verminderen.

1. Ga staan met je voeten naar voren, je knieën licht gebogen, je bekken iets gekanteld en met een actieve maar ontspannen houding. Kijk gewoon voor je. Ga na of je kin niet naar boven of beneden wijst. Neem eennatuurlijke positie aan die comfortabel aanvoelt. Richt je aandacht op het moment waarop je vond dat je kin ‘precies goed’ was.

2. Draai je hoofd opzij, tot het punt dat je langs je schouder in de verte kunt kijken. Draai nu je hoofd zover dat je over je schouder kunt kijken en pauzeer. Sluit je ogen.

3. Breng nu een stuk langzamer je gezicht weer naar het midden.

4. Draai je hoofd in hetzelfde langzame tempo naar de andere kant en vervolgens weer terug naar het midden.

5. Schenk alle aandacht aan de uitvoering van de beweging. Welk deel van je lichaam doet het werk? Waar kost het kracht en waar niet? Welke spieren gebruik je eerst? Hoe ontwikkelt de beweging zich na verloop van tijd – wat komt er voor wat?

Wil jij ook gelukkiger en gezonder door het leven? Neurowetenschapper en mindfulnesstrainer Tamara Russell ontwikkelde een uniek trainingsprogramma met meer dan 45 oefeningen, aangevuld met interessante tips en info over Body in Mind-training.

Mindful work-out  (Tamara Russell)
Boek inkijken

> € 19,99 | Bestel nu