5 Gouden beleggerstips

5 Gouden beleggerstips

08/10/2015

Pierre Huylenbroeck vertelt je hoe je slim kunt beleggen

1. Op de beurs groeit € 1.000 naar € 15.000 in 40 jaar

Het kan ook € 100.000 zijn, met dank aan het mirakel van de samengestelde interest. De beurs brengt gemiddeld 7% per jaar op, hetgeen van € 1.000 na 40 jaar € 15.000 maakt. Hoe? Met geduld, koelbloedigheid en het systeem dat Iedereen belegger van naadje tot draadje voor u uit de doeken doet.

2. Het is gevaarlijk niet in aandelen te beleggen

‘De beurs is gevaarlijk!’ roepen politici en populaire media in koor. Nonsens! Het omgekeerde is waar: het is gevaarlijk niét in aandelen te beleggen. Spaarrekeningen (fiscaal) promoten leidt in de huidige nulrentetijden tot een maatschappelijke verarming. Aandelen leiden tot veel meer algemene welvaart.

3. Hoe voorzichtiger je bent, hoe meer succes op de beurs

Iemand die zich voor de lange termijn engageert, de grote risico's mijdt en zich in alle omstandigheden aan de regels van een even simpel als doeltreffend systeem houdt, zal een veel hogere return behalen dan de risiconemer. Kijk maar naar het Zanna-systeem, dat in Iedereen belegger glashelder wordt besproken.

4. Sluit uw emoties buiten zodra u de beurs binnentreedt

Mensen zijn slechte beleggers. Ze zijn angstig op momenten dat ze kooplustig moeten zijn, en omgekeerd. Ze kopen duur en verkopen goedkoop. De enigen die erin slagen die emotionele valkuilen te mijden zijn degenen die slaafs aan een sterk en betrouwbaar model gehoorzamen. Zoals het Zanna-model uit Iedereen Belegger.

5. Mensen zijn slechte beleggers. Profiteer ervan!

'Mr.Market', de metafoor voor de beleggersmeute, is hopeloos manisch-depressief en dus een zwakke tegenpartij. Profiteer ervan! Koop als hij zwartgallig is en met flinke kortingen verkoopt. Verkoop als hij zonnig is en veel betaalt. Hoe labieler hij is, hoe mooier de kansen zijn voor u. Maak dus gebruik van de volatiliteit in plaats van ervoor te schuilen

Meer weten over slim beleggen?

Iedereen belegger

De ex-hoofdredacteur van De Tijd Pierre Huylenbroeck heeft eindelijk het beleggingsboek geschreven dat elke spaarder moet lezen. Naast een pleidooi voor aandelen vooral een heldere handleiding om zonder emoties te beleggen.

Huylenbroeck maakt op een heldere en enthousiaste manier duidelijk dat aandelen een hoeksteen vormen van onze economie én van elke slimme beleggingsportefeuille.

▶ Lees meer over dit boek