3 Tips tegen stress & burn-out

3 Tips tegen stress & burn-out

18/06/2015

Versterk je mentale veerkracht & vermijd een burn-out

1. Herken tijdig de signalen

Als je dikwijls weekendhoofdpijn of rugklachten hebt, je slecht kunt concentreren, vaak al moe bent als je opstaat en je je sociale leven verwaarloost, dan moet je opletten. Vijftigplussers, jonge ouders en jongeren die pas van de schoolbanken komen lopen trouwens een verhoogd risico op burn-out.

2. Focus op olifanten, niet op konijnen

Voorzie elke dag voldoende tijd voor grote, belangrijke taken en schakel stoorzenders zo veel mogelijk uit. Een pluche olifant op je bureau kan voor je collega’s een vriendelijk maar duidelijk signaal zijn om je even niet te storen. 

3. Handel gerust ’s avonds nog wat mails af

Doe dit zeker als dit beter in je planning past. Stel je mailbox dan wel zo in dat ze pas de volgende ochtend worden verstuurd. Zo verplicht je je collega’s niet om jouw werkuren te volgen.

Lees het volledige Trendsdossier

Dossier Stress in Trends Magazine: investeer in energie & focus

Versterk je mentale veerkracht en vermijd een burn-out

De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale weerbaarheid, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentale problemen.

In dit grensverleggende boek toont brein experte Elke Geraerts wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht, en hoe je deze kunt trainen om je mentale kapitaal te vergroten. 

Een absolute must-read voor iedereen die meer wil weten over burn-outpreventie.

€ 19,99 | Lees meer | Bestel