Tandoori kip met tomatenrelish

Tandoori kip met tomatenrelish

01/07/2020

Blijf je ook thuis deze zomer? Ga dan eens op reis in je keuken!

In hun nieuwste boek Basisrecepten verzamelde WW (Weight Watchers) 130 recepten waarmee je gezond en lekker kookt.

Wij trekken naar India en delen hun recept van Tandoori kip met tomatenrelish.

Tandoori kip met tomatenrelish

INGREDIËNTEN

1 kl tandoori masala (kruidenmengsel) | 200 g magere yoghurt | 2 kl citroensap | 400 g kipfilet | 120 g basmatirijst, ongekookt | 1 kl kurkuma | 300 g tomaten | 1 rode ui | ½ rode chilipeper | ½ komkommer | 1 el bieslookringetjes | 1 kl gehakte munt | 2 kl suiker | 3 el donkere balsamicoazijn | peper, zout

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de tandoori masala met 100 g yoghurt en 1 koffielepel citroensap. Snij de kipfilet in stukjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de kip met zout, bestrijk met het tandoorimengsel en bak 15-20 minuten in de oven. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking met kurkuma gaar.

2. Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Pel en snipper de ui. Was de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snij in ringetjes. Schil voor de raita de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp de komkommer. Meng met de rest van de yoghurt, de bieslook, de munt, de rest van het citroensap, peper en zout.

3. Laat de ui met chiliringetjes in een pan op middelhoog vuur met suiker karamelliseren. Blus af met de azijn, voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Serveer de tandoori kip met de tomatenrelish, rijst en komkommerraita.

 

Basisrecepten

De basis voor jouw gezonde WW-keuken

WW (Weight Watchers)

In dit kookboek laten we je zien hoe makkelijk het is om met WW te koken. Vaak zijn een paar kleine veranderingen in een recept al voldoende om een paar SmartPoints® waarden te besparen. Met veel basisrecepten inclusief stap-voor-stap-foto's en handige tips leer je de basis van de gezonde WW keuken. Verder bieden de ruim 100 recepten inspiratie voor elke dag, met leuke feitjes en nuttige informatie.

> Ontdek meer over dit boek