Een heerlijk en voedzaam menu uit #Fitfood

Een heerlijk en voedzaam menu uit #Fitfood

17/06/2020

Voedingsdeskundige Delphine Steelandt verzamelde in haar nieuwste boek #Fitfood 72 recepten die lekker en goed zijn voor je lichaam.

Ze hield bovendien rekening met de seizoenen en de voetafdruk van de planeet. Een fit lichaam en een fitte planeet dus.

Kan je niet wachten tot je volgende bezoek aan de boekhandel? We delen alvast dit heerlijke en voedzame menu.

Ontbijt: Kaastaart met hazelnoten en framboos

6 personen - 40 min.

INGREDIËNTEN

250 g roomkaas | 120 g boter, op kamertemperatuur  + extra om in te vetten | 6 eieren | een snuf bakpoeder | 40 g zoetmiddel naar keuze | 100 g gepelde hazelnoten, fijngehakt | 250 g frambozen

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een taartvorm in met wat boter. Doe de roomkaas, boter, eieren, het bakpoeder, zoetmiddel en de hazelnoten samen in een mengkom. Meng goed tot een egaal beslag en giet in de taartvorm.

Verdeel de frambozen over het beslag en bak de kaastaart 35 minuten in je oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Of beter nog, maak deze taart de dag vooraf en zet ze een nacht in de koelkast.

Je kan de taart gemakkelijk versnijden en eten als ontbijt of meenemen als snack. Wil je de taart wat langer bewaren? Snijd ze dan in punten en vries in.

Lunch: Mediterraanse quinoasalade

4 personen - 30 min.

INGREDIËNTEN

200 g quinoa | 1 rode ui, fijngehakt | 2 lente-uien, fijngehakt | 100 g zwarte olijven in olie, fijngehakt | 15 zongedroogde tomaten in olie, fijngehakt | kleine bussel basilicum, fijngehakt | ½ limoen | peper van de molen en zout | 8 trostomaten | 200 g fetakaas

BEREIDING

Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat hem vervolgens goed afkoelen.

Doe de afgekoelde quinoa in een slakom en voeg er de rode ui, lente-ui, olijven, zongedroogde tomaten en basilicum aan toe. Meng goed en besprenkel de quinoasalade met limoensap, peper van de molen en een snuf zout. Roer nog even om.

Was de tomaten, verwijder de kroon en hol de tomaten uit. Vul de tomaten met de quinoasalade en verbrokkel er de fetakaas over.

Dessert: de voedzaamste chocomousse

4 personen - < 15 min. (+ 2 u. in de koelkast)

INGREDIËNTEN

200 g zwarte chocolade | 400 g zijden tofoe (in de natuurwinkel) | 1 eetlepel zoetmiddel naar keuze | eventueel fruit en/of geroosterde noten voor de afwerking

BEREIDING

Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Giet het vocht van de zijden tofoe voorzichtig weg en doe de tofoe in je blender. Voeg het zoetmiddel toe en begin rustig te mixen. Voeg beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe. That’s it!

Verdeel in dessertschaaltjes en laat de chocomousse 2 uur opstijven in de koelkast. Werk vlak voor het serveren eventueel af met wat fruit naar keuze, zoals frambozen of blauwe bessen. Ook lekker met wat geroosterde noten!

#Fitfood

Delphine Steelandt

72 slankmakende recepten om razendsnel resultaat te boeken

De heerlijke gerechten van Delphine Steelandt zijn gebaseerd op haar eenvoudige, doeltreffende mix & match-methode. Door volop te mixen & matchen met de producten van haar voedingstabel, tover je in een mum van tijd een overheerlijke maaltijd op tafel!

De groenten vormen de basis van je maaltijd. Daarbij kies je een of meerdere gezonde vetten en een stukje vis, vlees of vleesvervanger. Eventueel voeg je daar nog een koolhydraatportie aan toe.

> Ontdek meer over dit boek

#Fitfood - 72 slankmakende recepten om razendsnel resultaat te boeken