Bananenbrood met chocolade

Bananenbrood met chocolade

16/02/2021

Een bananenbrood met lekker veel chocolade. Je kunt het eten als dessert of als snack, aan jou de keuze. PS: Het is ook een voltreffer bij de kleintjes!

 

Bananenbrood met chocolade

Bereidingstijd: 2u | Aantal personen: 10

Ingrediënten

BROOD
3 eieren | 105 g kokosbloesemsuiker | 125 g boter, zacht en in
blokjes | 4 rijpe bananen | 220 g patisseriebloem | 1 tl bakpoeder | ½ tl sodiumbicarbonaat | 100 g chocoladedruppels

AFWERKING
1 banaan | 2 el kokosbloesemsuiker

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg de boter en de banaan toe en meng. Zeef de bloem boven het beslag, voeg het bakpoeder en sodiumbicarbonaat toe en meng tot een geheel. Voeg als laatste de chocoladedruppels toe en meng goed.
  • Stort het beslag in een ingevette, rechthoekige broodvorm van ongeveer 24 x 14 centimeter. Halveer de banaan en smeer beide binnenkanten in met de kokosbloesemsuiker. Druk ze lichtjes in het gebak.
  • Bak 40 minuten, dek af met een vel aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten. Laat volledig afkoelen en serveer.

 

Het Tarte à Moi Bakboek

Schep een stukje plezier

Tarte à Moi, Laurence Bemelmans

Met een beetje hulp van Tarte à Moi zet je in no time prachtige zelfgemaakte taarten op tafel. De recepten zijn eenvoudig en duidelijk, de ingrediënten lokaal en vers. Ideaal om de harten van vrienden en familie te veroveren!

> Ontdek meer over dit boek