6 tips om eenvoudiger te leven

6 tips om eenvoudiger te leven

03/05/2017

Hoe kan je afstappen van een leven met veel spullen en gedoe? In Zooikoorts toont expert Hein Zegers je hoe je naar een leven met meer rust en zin gaat, met zes eenvoudige stappen.

1. Zet een stap terug

De eerste stap is eventjes reflecteren. Zet eventjes een stap terug en bekijk je leven vanop een afstand.

2. Geef aandacht

Aandacht is voor veel eenvoudzoekers essentieel. Probeer dus te genieten en aandacht te geven aan kleine dingen in de buitenwereld, aandacht voor natuur, voor kleur, vorm, textuur, geur, geluid, smaak…

3. Selecteer

Op basis van vorige stappen is het belangrijk om te gaan selecteren wat je belangrijk vindt in je leven. Wat doet er echt toe en wat vind ik niet belangrijk?

4. Investeer

Voeg de daad bij het woord. Investeer in dingen en activiteiten die bij je zelfgekozen waarden passen. Eenvoudig leven is niet per definitie stoppen met consumeren. Het betekent wel uiterst bewust consumeren in wat je persoonlijk waardevol vindt.

5. Knip weg

Wat niet bijdraagt tot een zinvoller leven, moet je in dit stadium wegknippen. Denk daarbij aan het snoeien van een boom: door bij bepaalde bomen op het geschikte moment welgekozen takken weg te knippen, komen zij beter tot bloei.

6. Maak zin

Maak je leven zinvol. Het is de laatste, maar zeker niet de minst belangrijkste tip om een eenvoudiger leven tegemoet te gaan.

Zooikoorts

Hein Zegers

Van rommel en drukte naar rust en zin met de BASICS-therapie

Zooikoorts (zn. - m./v.): Ziekte getypeerd door een overvloed aan spullen en bezigheden. Neemt de laatste tijd epidemische vormen aan. Frequente symptomen zijn: geen plaats meer in kasten en/of een overvolle agenda. Gaat gepaard met een knagend gevoel van onwelzijn. Treedt vaak samen op met Zintekortstoornis.

Hein Zegers laat in Zooikoorts enkele ervaringsdeskundigen aan het woord, vrijwillige eenvoudzoekers die getuigen over hoe ze hun te drukke leven omgooiden. Aan de hand van hun verhalen - en op basis van onderzoek bij meer dan vijfhonderd vrijwillige eenvoudzoekers uit alle lagen van de bevolking - gidst Hein Zegers de lezer door de BASICS-therapie. Die therapie kan mensen helpen de stappen te zetten naar een leven met minder spullen en gedoe. Een leven zonder Zooikoorts, een leven met meer Zin.

€19,99 | Meer info | Boek inkijken