2 pannenkoekenrecepten voor kinderen

2 pannenkoekenrecepten voor kinderen

02/02/2017

Kinderen bakken ook wel eens graag. We verzamelden twee pannenkoekenrecepten uit Het Complete Ketnet Bakboek. Smakelijk! 

Pannenkoeken zoals oma ze bakt

Keukengerei
Mengkom, klopper, zeef, koekenpan, pollepel, spatel

Nodig
4 eieren, 30 g kristalsuiker, 0,5 liter melk, 200 g zelfrijzend bakmeel, boter om te bakken

Zo maak je het:

  1. Breek de eieren in een grote kom en klop ze luchtig met de suiker. Doe er de melk bij en roer goed om.
  2. Zeef er het zelfrijzend bakmeel bij en roer het voorzichtig door het beslag zodat je geen klonter krijgt. Laat het beslag even rusten. 
  3. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Schep een grote pollepel beslag in de pan en beweeg de pan zodat de hele bodem bedekt is.
  4. Laat de pannenkoek aan één kant bruin worden. Laat de bovenkant opdrogen. Keer de pannenkoek om met een spatel en laat de andere kant ook bruin bakken. 
  5. Serveer de pannenkoeken met jam, suiker, siroop en chocopasta... of wat jij het allerlekkerst vindt. Pindakaas misschien. Of stukjes mango. Of aardbeien. Of hagelslag. Of...

Appelpannenkoeken

Keukengerei
Mengkom, klopper, zeef, aardappelmesje, appelboor, snijplankje, koekenpan, pollepel, spatel, bord

Nodig
Pannekoekenbeslag (of recept hierboven), 4 appels, boter, kaneel, suiker

Zo maak je het

  1. Maak het pannenkoekenbeslag.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd het vruchtvlees in dunne ringen.
  3. Smelt wat boter in een koekenpan. Giet een pollepel beslag in de pan en leg er meteen een paar appelplakken op. Bestrooi ze met een klein beetje kaneel. 
  4. Wanneer de onderkant van de pannenkoek goudbruin is, schuif je hem met behulp van een spatel op een bord. Smelt opnieuw een klein beetje boter in de pan en leg de pannenkoek nu met de niet)gebakken zijde naar beneden in de pan. Bak ook die goudbruin.
  5. Serveer de pannenkoeken met suiker.

 

Het Complete Ketnet Bakboek
Hilde Smeesters

Het Complete Ketnet Bakboek is het ultieme basisboek voor jonge bakkers. Hierin vind je de beste recepten voor taarten, gebakjes, koekjes en cake, maar ook pannenkoeken, brood en hartige baksels. 

  • Stap-voor-stap uitgelegd en geïllustreerd met kleurrijke foto's
  • Van eenvoudig tot ,moeilijk
19,99 euro | Meer info