Wereld veggie dag: rode curry met basilicum

Wereld veggie dag: rode curry met basilicum

01/10/2020

Wereld veggie dag vandaag! Om dat te vieren delen we een superlekkere curry van foodie Ellen Charlotte Marie (Everyday Vegan).

Rode curry met basilicum

Ingrediënten - 4 personen

2 eetlepels olijfolie | 2 uien, in ringen gesneden | peper en zout1 stukje verse (4 cm) gember, fijngesneden | 2 teentjes knoflook fijngesneden & 1 theelepel komijn | 1 theelepel koriander | 1 theelepel paprikapoeder | 1 theelepel (of meer) rodecurrypasta of harissa | 1 zoete paprika, fijngesneden | 1 aubergine, in blokjes gesneden | 200 g oesterzwammen | 2 trostomaten, in blokjes | 3 theelepels tomatenpuree (geconcentreerd) | 60 ml kokosroom | 1 bokaal kikkererwten, gespoeld | een handvol vers rode basilicum, fijngesneden | een scheutje limoensap (of 1 eetlepel appelazijn) | 1 eetlepel ahornsiroop of rietsuiker | bruine rijstnoedels (of rijst) | vers basilicum | kokosyoghurt

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote pan. Stoof de ui 3 minuten met een snuf zout. Voeg de gember, knoflook, kruiden en paprika toe.
  • Laat nog een 2-tal minuten stoven. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Voeg nu de aubergine, oesterzwammen, tomaten, tomatenpuree en kokosroom toe. Verlaag het vuur en laat de
  • curry nog een 15-tal minuten pruttelen.
  • Voeg daarna de kikkererwten en vers basilicum toe. (Eventueel kun je ook nog babyspinazie toevoegen.) Besprenkel met een scheutje limoensap en ahornsiroop. Proef en kruid bij indien
  • nodig. (Heb je liever een vollere smaak? Voeg dan ook 1 theelepel groentebouillon toe.)
  • Serveer met vers basilicum, rijstnoedels en eventueel een lepel kokosyoghurt.

Everyday Vegan

Gezond en plantaardig koken voor het hele gezin

Ellen Charlotte Marie

Of je nu vegan bent of gewoon gezonder wilt eten, dit boek van foodie en fotografe Ellen Charlotte Marie biedt je de beste inspiratie!

De voedzame recepten met fantastische smaakcombinaties zullen je ongetwijfeld verleiden om met plezier de keuken in te duiken. Ellen creëerde gevarieerde regenbooggerechten die ook kidsproof zijn, lekker en snel te bereiden.