Uitgelezen: de boeken die ons raken

Uitgelezen: de boeken die ons raken

14/09/2021

Boeken maken, redigeren, vormgeven, verkopen en promoten kunnen onze medewerkers als geen ander. Boeken zijn onze rode draad.

Elke week inspireert een van onze collega's jullie met een persoonlijke keuze uit onze eindeloze boekenstapel. 

 

 

 

 

"We hebben sinds kort een nieuwe baby en van slapen kwam niet veel in huis zijn eerste maanden. ‚Ā†Slaap, baby, slaap heeft ons ontzettend geholpen om zijn ritme te vinden √©n dat van ons. Nu hebben we een blije baby en dat zorgt voor gelukkige ouders!"

- Klaas Demeulemeester, Acquirerend Redacteur Kind & Jeugd

 

 

"De cover van het boek De afdaling sprak me aan, ik ben er dan ook volledig ingevlogen, of liever, ingefietst. De beschrijving van de roadtrip zorgt ervoor dat het net is of je mee bent op de fiets, de streek is me gekend en ik leefde volledig mee, de muzikale verwijzingen klonken in mijn oren. Maar het verhaal zelf was zo intrigerend, vlot lezend,  dat ik bijna het boek niet kon dichtdoen om even te stoppen met lezen. Het is zo verrassend spannend met een onverwacht einde waar je toch even bij stilstaat. Een prachtig debuut van deze auteur Koen Paes. Er mogen er meer komen."

- Dorine Vankeirsbilck, Office Manager Customer Service

 

"Elke keer ik door Mythische Cols¬†blader, voelt het alsof ik in de bergen op mijn fiets zit‚Ķ En laat dat nu √©√©n van de plekken zijn waar ik het liefste ben.¬†Ik ben echt verzot op fietsvakanties. Daarvan keer ik telkens fysiek volledig leeg, maar mentaal 100% opgeladen terug. Ik heb het geluk dat ik met mijn fietsmaatje al zoveel mooie beklimmingen mocht trotseren. Zoals die ene keer toen we gek genoeg waren om toch de koninginnenrit van de (veel snellere) heren op ons eigen tempo te doen en zo ongeveer 10 uur op onze fiets zaten. Mythische Cols¬†is dus¬†een boek naar mijn hart. Telkens ik deze klepper in mijn handen krijg, denk ik: Wanneer zijn we terug weg?‚ÄĚ

- Charlotte Verstraeten, Digital Media Manager

 

"Buiten zijn, daar leef ik van op. Met een gepassioneerd natuurfotograaf als man is het altijd interessant om op stap te zijn in de natuur. Ik zie en kijk anders tijdens de vele wandelingen en fietstochten. Bewonderen, ruiken, voelen, werkelijk alle zintuigen worden hier gebruikt. Een familie reetjes spotten in het bos, slenteren over een romantische hangbrug in de Ardennen, een privé-rondleiding krijgen in een prachtig klooster of uren wandelen langs de oevers van een mooie rivier. Geef toe, genieten toch?

We zijn altijd op zoek naar leuke locaties en dan zijn de wandel- en fietsboeken van Lannoo een ware zege. We consulteren ze dan ook heel frequent. We doorkruisen het hele land op die manier en genieten van al het moois met prachtige foto’s als souvenir van al die leuke uitstappen. Zalige momenten dus die onze ziel de nodige rust geven."

- Nadine Algoet, Product Manager Retail & Distributie

 

 

 
"Wat is het toch met die bergen? Ze trekken aan, ze dagen uit, en als je er bent, geven ze zoveel energie. Ik ben natuurlijk een laaglander, dat zal er zeker mee te maken hebben. Het boek Peaks of Europe van fotograaf Johan Lolos weet de betovering van de bergen wondermooi te vatten. Zijn reisverslag van vijf maanden van Spitsbergen tot Kreta en alle pieken daartussen doet me er telkens van dromen er zelf weer opuit te trekken."
 
- Pieter De Messemaeker, Acquirerend Redacteur Algemene Non-Fictie

 

"Thrillerschrijvers. Wereldwijd zijn er gigantisch veel. Velen worden ook vertaald in het Nederlands en goed verkocht, maar in eigen land hebben we ook heel veel talent. Dit blijft dikwijls en helaas onder de radar. Lannoo trekt wel de kaart van de Vlaamse thrillerschrijver. Ik heb er mij dit jaar dan ook wat in verdiept. Voor mij was het alleszins een verademing. Ik heb Mike Kestemon, Bart Debbaut, WA Dehairs en Hugo Luijten heel graag gelezen. Ieder op zijn manier weten ze de lezer heel snel mee te nemen in hun verhaal. Stuk voor stuk spannende en kwalteitsvolle pageturners. Ik kan deze auteurs enkel aanraden."

- Dirk Meulemans, Accountmanager Buitenboekhandel

 

 

 

‚ÄúHet boek bevat heel wat facetten zoals¬†een magistraat die uit zijn rol treedt, euthanasie, analfabetisme, het gezin waarin je geboren wordt... De zin die me het meeste bijbleef van Elvire: ‚Äė Het ergste van al is het feit van niet geloofd te worden‚Äô. Dit is volgens mij een pleidooi om niet te oordelen over de mens en om te luisteren naar hun verhaal & beweegredenen.‚ÄĚ

- An Declercq, HR Manager

 

 

 

"In Weg van het piekeren geeft Filip Raes op een duidelijk en inzichtelijke manier uitleg over de werking van de menselijke geest, meer specifiek over piekergedrag. Wat me vooral aansprak in dit boek zijn de praktische tips waarmee je zelf aan de slag kan alsook zijn down-to-earth manier van schrijven. Hij normaliseert de piekergedachten waardoor je beseft dat je niet alleen staat en iedereen dit overkomt.  Het is een boek waar we allemaal baat bij hebben in deze tijden van overprikkeling en overthinking."

- Doriane Spans, Office Manager LannooCampus

 

 

 

‚ÄúMoestuinieren is een rustgevende en gezonde vrijetijdsbesteding, die bovendien een gratis oogst oplevert. Het is heel fijn om je zelfgekweekte groenten in de keuken te gebruiken, en vast te stellen dat de smaken zoveel beter zijn dan producten uit de winkel. Het Zakboek voor de hapklare moestuin¬†is de ideale gids om een haalbare moestuin samen te stellen, op maat van je gezin en je vrije tijd.‚ÄĚ

- Jonathan Vandenbogaerde, Manager Customer Support & Product Information

 

"Dit is een boek waar ik jarenlang plezier van zal hebben! Ik ben graag met geneeskrachtige kruiden bezig: kweken, (wild)plukken, drogen, infusies samenstellen, siroop koken…. Maar kruidenkennis gaat natuurlijk zo veel verder dan dat: welke werkzame stoffen zitten er in kruiden, welke uitwerking hebben die nu precies, welk extractiemiddel hoort bij welk type kruiden… Dat leerde ik via Kruiden. Laat de winter maar beginnen, ik kijk in dit boek wel voor het juiste kruidendrankje!"

Heidi Verschaeve, Acquirerend Redacteur Lifestyle en Food & Freetime.

 

 

 

"In mijn vrije tijd ben ik vrij fanatiek met triatlon bezig en ik houd ook enorm van lekker eten! De sportkookboeken van Stephanie Scheirlynck zijn dan ook onmisbaar in mijn keuken. Dit boek bevat een schat aan informatie over (sport)voeding en heel wat lekkere recepten. Die recepten zijn origineel en eenvoudig klaar te maken. Echt een aanrader dus, of je nu je sportprestaties wil verbeteren of gewoon lekker en gezond wil eten."

- Olivier Verstraeten, Controller-Financieel Analist

"Ik was de eerste 300 pagina‚Äôs van het boek¬†De Knikkers van Qadir vooral onder de indruk van de manier waarop Qadir zijn leven in handen nam. De situatie in Afghanistan zoals hij ze beschrijft herkende ik later in de nieuwsberichten die ons in augustus 2021 bereikten. Qadir was er met zijn gezin weggevlucht in 2014 en met de hulp van mensensmokkelaars uiteindelijk in Belgi√ę gekomen.¬†
Op het eind van het boek staat de brief die Qadir ontvangt als antwoord op zijn asielaanvraag hier en het is vooral deze die me bijblijft.

Na een halve bladzijde gelezen te hebben was ik te verontwaardigd om verder te lezen en heb ik het boek dichtgedaan en weggelegd. Pas de dag erna kon ik verder lezen. Het was niet de weigering zelf, wel de manier waarop die verwoord en gemotiveerd werd die mij choqueerde. Wat zou zo’n antwoord teweegbrengen bij de ontvanger zelf? "

Veerle Peeters, Directeur Administratie en Financi√ęn