Trotseer de elementen op je volgende fietsvakantie in Patagonië

Trotseer de elementen op je volgende fietsvakantie in Patagonië

27/04/2018

De wereld rond met je fiets. Met de volgende mythische fietstochten leer je nieuwe culturen, prachtige omgevingen en intrigerende mensen kennen op je tocht. Neem je best niet al te zware rugzak mee  en start aan een fietsvakantie om nooit te vergeten!

Weer en wind trotseren. Landschappen aanschouwen die je de adem benemen. En de natuur verkennen vanop je fiets. Wat wil je nog meer?

In het zuiden van Patagonië, een gebied dat zich uitstrekt over Argentinië en Chili, zijn je diepe gedachten één met de omgeving. Herinneringen, overpeinzingen en emoties volgen elkaar al even snel op als de spectaculaire uitzichten.

Over heuvels, de uitgestrekte wegen en door offroad bossen, word je vergezeld door de guanaco, de struisvogelachtige nandoe, paarden en zelfs pinguïns.

Deze route maak je het best in de richting noord naar zuid, tenzij je wil fietsen met een fikse tegenwind, midden in de Patagonische zomer. Deze loopt van november tot maart.

Je vertrekt in El Chaltén en komt 1150 km later aan in Ushuaia waar dit avontuur zijn einde kent. Het is sterk aangeraden een stevige tent mee te nemen of op zoek te gaan naar verlaten huizen. Tijdens de fietstocht zijn verschillende lagen én waterdichte kleding handig in de soms barre weersomstandigheden.

Wil je meer weten over het Zuid-Amerikaanse continent? Ontdek dan het volledige verhaal in ‘Mythische fietstochten in de wereld’ en vind er soortgelijke tochten om de elementen volledig te trotseren!

Lonely Planet - Mythische fietstochten in de wereld

Verken de indrukwekkenste fietsroutes op onze planeet

Lonely Planet inspireert fietsers met 200 routes in alle continenten van de wereld.

Familievriendelijke uitstapjes, stedelijke trips en mythische avonturen op ongekende wegen. Allemaal illustreren ze hoe fietsen een ideale manier is om plaatsen, mensen en hun cultuur te ontdekken.

€ 27,99 | meer info