Tover 3 x heerlijke soep op tafel!

Tover 3 x heerlijke soep op tafel!

15/03/2020

Met een heerlijk tasje soep kan je niks verkeerd doen! En het is ook nog eens su-per gezond. Wij toveren alvast 3x een heerlijke soep op tafel met deze recepten.

6 personen - 20 minuten

INGREDIËNTEN

400 g erwten, diepvries | 2 sjalotten, gesnipperd | een bosje munt | 200 ml room | 1,5 liter groentebouillon | olijfolie | zwarte peper en zout

BEREIDING

Verhit de olijfolie en fruit de sjalotten glazig. Overgiet met de groentebouillon en laat 10 minuten koken. Voeg daarna de diepvrieserwten toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

Voeg 4 muntblaadjes toe en haal van het vuur. Mix de soep glad en giet door een zeef. Breng op smaak met peper en zout. Serveer tenslotte in kommetjes en werk af met een scheutje room en extra munt.

4 personen – 35 minuten

INGREDIËNTEN

600 g butternutpompoen, zonder schil of zaadjes | 1 teentje knoflook | 1 ui | 1 tomaat | 1 preiwit | 2 liter groentebouillon | nootmuskaat | 100 ml room | olijfolie | peper en zout

Voor de crumble: 2 el peterselie, gehakt | 50 g oude kaas | 2 el zonnebloempitten | 2 beschuiten | olijfolie

BEREIDING

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen en spoel goed. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes. Pel de tomaat en snijd in blokjes. Verhit wat olie in een pan en bak de ui en de prei glazig. Voeg de blokjes pompoen, de knoflook en de tomatenblokjes toe. Laat alles kort aanstoven. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Kruid met peper en zout en een snuifje nootmuskaat. Laat 15 à 20 minuten koken.

Rasp intussen de oude kaas grof of snijd in heel kleine blokjes. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof, voeg er de verkruimelde beschuiten aan toe en doe er 1 koffielepel olijfolie bij. Bak krokant. Laat het mengsel afkoelen op een bord en meng er de oude kaas en de peterselie door. Mix de soep met een scheutje room. Serveer goed heet met de crumble.

4 personen – 1 uur

INGREDIËNTEN

600 g uien | 2 teentjes knoflook | peterselie, gehakt | 1 à 2 kl citroensap | 750 ml vleesbouillon | 100 ml witte wijn, droog | 8 sneetjes stokbrood | 100 g kaas naar keuze: roquefort, cheddar, brie… | 1 kl suiker | ½ kl oregano, gedroogd | 2 el zonnebloemolie | peper en zout

BEREIDING

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de olie in een pan en stoof de uien 10 minuten tot ze zacht zijn. Bestrooi met suiker, zout, peper en oregano en laat nog 10 minuten stoven, roer af en toe om. De uien moeten goudbruin zijn.

Giet de bouillon en de wijn erbij, breng aan de kook en laat nog 15 minuten zacht koken. Pel de knoflook en pers boven de soep, breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Verwarm de overgrill voor. Verdeel de kaas over de plakjes stokbrook en grill 2 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de soep in diepe borden met telkens 2 toastjes. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer meteen.

Libelle - Soep, elke dag anders

Van lichte bouillon tot maaltijdsoep

Alle goede redenen om soep te eten zijn niet op één hand te tellen. Lekker en gezond hoort er zeker bij. De mogelijkheid om eindeloos te variëren eveneens.

In dit kookboek vind je voor elk seizoen, voor elke smaak en voor elke gelegenheid een passende soep. Tachtig soepen om uit te kiezen en elke dag een ander bordje vol vitamines te serveren.

Ontdek meer over dit boek